REAL TIME |

Τα μηνύματα Ομπάμα για Πούτιν, συνεργασία και… Φιλιππίνες

Οι αναφορές-συστάσεις του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου στον “φίλο σου τον Πούτιν” και… στη διένεξη της Κίνας με τις Φιλιππίνες. Ζήτησε “να τα λένε πιο συχνά οι υπουργοί Αμυνας Ελλάδας-ΗΠΑ” και μίλησε για “γερμανικό πρόβλημα” στο θέμα του χρέους.
Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπάρακ Ομπάμα το Σάββατο στη Βαρσοβία, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, έκλεισε έναν κύκλο κορυφαίων επαφών του Ελληνα πρωθυπουργού, που άνοιξε με τον Βλαδιμίρ Πούτιν στην Αθήνα (27 Μαΐου) και συνεχίστηκε με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κίνας (την προηγούμενη εβδομάδα).

Κυβερνητικές πηγές αξιολογούν ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η 30λεπτη συνάντηση στη Βαρσοβία έγινε κατόπιν αμερικανικού αιτήματος, με τον πρόεδρο Ομπάμα να εμφανίζεται ιδιαίτερα ενημερωμένος για τα διπλωματικά-οικονομικά “ανοίγματα” της Αθήνας.
Επικαλούνται τις εξής δύο αναφορές του:
– Οταν ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το προσφυγικό θα κλείσει μόνο όταν τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε με την ατάκα: “Θα πρέπει να συμβάλει και ο φίλος σου ο Πούτιν”.
 Με αφορμή την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα, ο Ομπάμα, κατά τις πληροφορίες, σημείωσε: “Ξέρω ότι διαμορφώνεις σφικτό πλαίσιο ελληνο-κινεζικής οικονομικής συνεργασίας αλλά να είσαι προσεκτικός στο θέμα με τις Φιλιππίνες”.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube