Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν την Ιεράπολη-Μένπετζ; Σφραγίστηκε η πύλη των τζιχαντιστών από και προς Ευρώπη

Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν την Ιεράπολη-Μένπετζ; Σφραγίστηκε η πύλη των τζιχαντιστών από και προς Ευρώπη

του Σάββα Καλεντερίδη
Η Ιεράπολη, Μένπετζ σήμερα, αποτελεί-ούσε την κύρια πύλη από την οποία γινόταν η διακίνηση τζιχαντιστών από και προς Ευρώπη και τις χώρες της Αφρικής και της Κεντρικής Ασίας.
Σε αυτήν την στρατηγικής σημασίας πόλη επικεντρώνονται τις τελευταίες 41 μέρες οι προσπάθειες των Κούρδων και των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, με την καθορισιτκής σημασίας αεροπορική υπσοτήριξη των ΗΠΑ και των άλλων χωρών που συμμετέχουν στη συμμαχία εναντίον του Ι.Κ.

Από χθες υπάρχει καταιγισμός δημοσιευμάτων και απο το ημιεπίσημο πρακτορείο Ανατολή, σύμφωνα με τα οποία οργάνωση που ελέγχεται από τη ΜΙΤ, ανατίναξε το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ο Μπαχόζ Ερντάλ, ένας από τους πιο σημαντικούς στρατιωτικούς διοικητές του ΡΚΚ και από τους υπεύθυνους για την οργάνωση, συγκρότηση, εκπαίδευση και διοίκηση των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (ΡYD), του στρατού του Δυτικού Κουρδιστάν ή Ροζάβα.
Οι Κούρδοι δεν επιβεβαιώνουν την είδηση και δηλώνουν ότι ο Μπαχόζ Ερντάλ είναι στη θέση του και στα καθήκοντά του.
Σήμερα, κουρδικά και τουρκικά ΜΜΕ μετα΄διδουν ειδήσεις σύμφωνα με τις οποίες οι δυνάμεις των Κούρδων έχουν μπει στην καρδιά της Ιεράπολης και ότι είναι ζήτημα ωρών η απελευθέρωση της πόλης.
Το γεγονός αυτό θα σημάνει την ενώση των καντονιών της Κομπάνι και του Αφρίν και τη δημιουργία του Κουρδικού Διαδρόμου προς τη Μεσόγειο, εξέλιξη την οποία η Τουρκία είχε χαρακτηρίσει ως “κόκκινη γραμμή”.
Μια από τις πιθανότητες του καταιγισμού των δημοσιευμάτων που αφορούν τον Μπαχόζ Ερντάλ αλλά και σοβαρά προβλήματα που υποτίθεται ότι υπάρχουν ανάμεσα στα μέλη της ηγετικής ομάδας του ΡΚΚ, στο Κανδήλι, είναι όλα αυτά να έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα αίσθημα ασφάλειας στην τουρκική κοινή γνώμη, ότι δηλαδή το ΡΚΚ αποδυναμώνεται δραματικά, για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτή η τεράστιας σημασίας νήκη των Κούρδων στην Ιεράπολη, εξέλιξη που την ίδια στιγμή συνιστά στρατηγικήςσημασίας ήττα για την Τουρκία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube