Ελλάδα , ΗΠΑ 6 Οκτωβρίου 2016

Πρόταση εισαγγελέα: Τέσσερις σε δίκη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές επί κυβέρνησης Καραμανλή

Πρόταση εισαγγελέα: Τέσσερις σε δίκη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές επί κυβέρνησης Καραμανλή

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ
Φωτογραφία αρχείου
Να παραπεμφθούν σε δίκη 4 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών επί κυβέρνησης Καραμανλή εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η Εισαγγελέας Μαρία- Σοφία Βαΐτση.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός «δείχνει» το εδώλιο στον πρώην Αμερικανό πράκτορα Γουίλιαμ Μπάσιλ για το κακούργημα της απόπειρας κατασκοπείας, σε δυο πρώην υπαλλήλους της ΕΥΠ για παραβίαση μυστικών της πολιτείας κατ´εξακολούθηση και στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη για ηθική αυτουργία στην πράξη των δυο υπαλλήλων. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να κατείχε απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρώην πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο. Ο ίδιος κατά την απολογία του είχε αρνηθεί τις κατηγορίες σε βάρος του.

Με την ίδια πρόταση η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή του πρώην Αμερικάνου πράκτορα και της συζύγου του για το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων λόγω παραγραφής.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφανθεί με βούλευμα για την παραπομπή ή μη. 
naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube