REAL TIME |

Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να αρχίσει τις συνομιλίες με το ΡΚΚ

Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να αρχίσει τις συνομιλίες με το ΡΚΚ
Αξιωματούχοι της ΕΕ: Πολιτική λύση είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή στην Τουρκία

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επαναλαμβάνουν το κάλεσμα για μια πολιτική λύση, ως τη μόνη βιώσιμη επιλογή μετά τον περιορισμό των συν-δημάρχων της Μητροπολιτικής Κοινότητας του Άμεντ.
NEWS DESK – ANF
Η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικών και Πολιτικής Ασφαλείας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος Πολιτικής Γειτονίας και Διεύρυνσης Γιοχάννες Χαν έκαναν μια δήλωση σχετικά με τον περιορισμό των συν-δημάρχων της Μητροπολιτικής Κοινότητας του Άμεντ.
Η δήλωση χαρακτήρισε την κράτηση των δημοκρατικά εκλεγμένων συν-δημάρχων ως ανησυχαστικές αναφορές, λέγοντας:

«Τους τελευταίους 15 μήνες, η βία δεν σταμάτησε ποτέ στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Η ΕΕ απολύτως αναγνωρίζει την τεράστια απειλή που αποτελεί για την ασφάλεια της Τουρκίας το ΡΚΚ, το οποίο είναι επίσης χαρακτηρισμένο ως τρομοκρατική οργάνωση στην ΕΕ. Συγχρόνως, είναι πάντοτε ουσιώδες ότι όλα τα βήματα πρέπει να γίνουν με πλήρη σεβασμό στον νόμο, λόγω της διαδικασίας και των θεμελιωδών ελευθεριών-όλων των δεσμεύσεων που η Τουρκία έχει αναλάβει ως υποψήφια προς ένταξη χώρα.»
Η Μογκερίνι και ο Χαν ισχυρίσθηκαν ότι η ΕΕ επαναλαμβάνει το κάλεσμά της για πολιτική λύση: Πρέπει να κατατεθούν τα όπλα και να αρχίσει μια διαδικασία εσωτερικού πολιτικού διαλόγου ως προτεραιότητα, συμπεριλαμβανομένων των εκλεγμένων αντιπροσώπων του πληγέντος πληθυσμού.
Η δήλωση υπογράμμισε ότι η πολιτική λύση είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή.

Μετάφραση: Παναγιώτης Μπαλακτάρης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube