Το πρόγραμμα του Λαβρόφ στην Αθήνα

Το πρόγραμμα του Λαβρόφ στην Αθήνα

  • Ο Νίκος Κοτζιάς και ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράφουν σήμερα το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Ρωσίας για το διάστημα 2017-2019 (φωτ.: EPA / Sergei Chirikov)
Η πορεία των διμερών σχέσεων στους τομείς της πολιτικής συνεργασίας, της οικονομίας, της ενέργειας και των επενδύσεων, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή θα βρεθούν στο επίκεντρο της συναντήσεων που θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Αργότερα, με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά θα παραστούν στην έναρξη των εργασιών του 4ου Ελληνο-ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο. Οι δύο υπουργοί το απόγευμα θα κάνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει, βάσει του προγράμματος, η κατ’ιδίαν συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών.
Μετά τη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής του Προγράμματος Διαβουλεύσεων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Ρωσίας για την τριετία 2017-2019.
Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, ενώ το απόγευμα ο Σεργκέι Λαβρόφ θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube