Αλβανία , Γενικά θέματα 8 Νοεμβρίου 2016

Δώρο Ερντογάν οι στολές της αλβανικής αστυνομίας (φωτο)

Δώρο Ερντογάν οι στολές της αλβανικής αστυνομίας (φωτο)

Νίκος Ελευθέρογλου

Για όσους αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο Έντι Ράμα, έχει γίνει… γενίτσαρος κατά της χώρας μας, πήραν (μια ακόμη) απάντηση δια στόματος του ίδιου του Αλβανού πρωθυπουργού. Ο Ράμα, μιλώντας κατά την τελετή παρουσίασης της στολής της αστυνομίας σήμερα στα Τίρανα, απηύθυνε δημόσιες ευχαριστίες στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «για τη στήριξη σε αυτό το έργο».
Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, οι νέες στολές της αστυνομίας είναι πανομοιότυπες με αυτές της τουρκικής αστυνομίας.
Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα έξοδα κάλυψε με «ειδικά κονδύλια» ο Ερντογάν στο πλαίσιο της δημιουργίας δορυφόρων που θα δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την περίεργη σχέση είχε καταγγείλει, χωρίς να κατανομάσει την Άγκυρα ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας. Ο Σαλί Μπερίσα είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες για πρώτη φορά δημοσίως ότι «η συμφωνία για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα απέτυχε μετά από την παρέμβαση ενός τρίτου παράγοντα».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στην εκδήλωση της αστυνομίας (φωτ.: Saimir Tahiri / Facebook)
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα, ο Μπερίσα είχε τονίσει ακόμη: «Θέλω να πω στους Αλβανούς ότι σύντομα θα καταλάβουν ποια συμφέροντα εξυπηρετήσατε και σας το δηλώνω με απόλυτη πεποίθηση ότι το κάνατε για λογαριασμό τρίτου παράγοντα. Η ιστορία θα το αποδείξει».
Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, η κυβέρνηση του οποίου υπέγραψε τη συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα το 2009, δεν διευκρίνισε όμως ποιος είναι ο τρίτος παράγοντας. Ωστόσο, συχνά στα μέσα ενημέρωσης μεταδίδονταν η πληροφορία ότι πίσω από την αποτυχία της συμφωνίας (την οποία απέρριψε το Συνταγματικό Δικαστήριο) βρίσκεται η Τουρκία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube