ΟΟΣΑ: Γραφειοκρατία, φοροδιαφυγή και καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη, η Ελλάδα του σήμερα

ΟΟΣΑ: Γραφειοκρατία, φοροδιαφυγή και καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη, η Ελλάδα του σήμερα

Τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες την Ελλάδα παραμένουν. Αυτό επί της ουσίας αναφέρει ο ΟΟΣΑ στην έκθεση δείχνοντας μέσω αυτής ότι η φοροδιαφυγή διογκώνεται συνεπεία των υψηλών φορολογικών συντελεστών, ότι ο χρόνος απονομής δικαιοσύνης δεν έχει μειωθεί, ότι η γραφειοκρατία βασιλεύει, ότι τα μεγάλα έργα δεν μπορούν να προχωρήσουν λόγω τη αδυναμίας αλλαγών στο δημόσιο τομέα κ.ο.κ.

Μετά από 8 χρόνια μνημονίων η Ελλάδα τα περισσότερα παραμένει ουραγός στην Ευρώπη, με την κυβέρνηση να κινείται νωχελικά σε αλλαγές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη χώρα σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Είναι ενδεικτικό ότι όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι οργανισμοί ταυτίζονται με το ΔΝΤ στο θέμα της ανάπτυξης για το 2018. Ετσι και ο ΟΟΣΑ υποστηρίζει ότι το 2018 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι στα επίπεδα του 2% αντί για 2,3% ου εκτιμά η κυβέρνηση. Βέβαια, η κυβέρνηση για το περασμένο έτος υπολόγιζε ρυθμός ανάπτυξης 2,7% και τελικά αυτός μόλις και μετά βίας ανήλθε στο 1,4%. Και φυσικά ακόμα και ο ασθενικός αυτό ρυθμός είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube