Κυριάκο, λαϊκισμός δεν είναι μόνο να λες αυτό που θέλει να ακούσει ο ψηφοφόρος. Είναι και να αποκρύπτεις αυτό που δεν θέλει να ακούσει.

Αγαπητέ Κυριάκο,
Διάβασα το κείμενο της ομιλίας σου στην Κομοτηνή. Σε κάποια σημεία έχω ορισμένες απορίες. Κι απ’ ό,τι βλέπω δεν τις έχω μόνο εγώ. Τις εκθέτω, μαζί με τα αντίστοιχα αποσπάσματα της ομιλίας σου. 
1. “Θέλω εδώ να είμαι ξεκάθαρος. Και εμείς θέλουμε να δοθεί το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους. Αλλά όχι με όρους πολιτικού τζόγου. Όχι πριν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για το πλεόνασμα του 2016 και πριν ολοκληρωθεί η κρίσιμη δεύτερη αξιολόγηση.” 
Το ΝΑΙ που σπεύσατε να δηλώσετε, και εκ των υστέρων “διορθώσατε” σε ΠΑΡΩΝ, ήταν πριν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για το πλεόνασμα του 2016 και πριν ολοκληρωθεί η κρίσιμη δεύτερη αξιολόγηση. Κάνω λάθος; Γιατί αυτές οι προϋποθέσεις δεν ελήφθησαν υπόψη; Όμως η ουσιαστική ερώτηση είναι άλλη. Ας πούμε ότι οριστικοποιούνται τα στοιχεία και ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση. Και η υπεραπόδοση είναι ακόμα μεγαλύτερη: 1 δισ. ευρώ. Έχετε τις εξής επιλογές:
α) Να δοθούν για να μειωθεί η συνεχιζόμενη αύξηση του χρέους. Θυμίζω ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% δόθηκε “χαριστικά” από την τρόικα, γιατί η κυβέρνηση “κλαιγόταν” πως δεν μπορεί να πετύχει μεγαλύτερο πλεόνασμα. Το 0,5% αντιστοιχεί σε πλεόνασμα 850.000.000 ευρώ περίπου, πολύ λιγότερα από τα 6,5 δισ. που πρέπει να βάζουμε στην πάντα κάθε χρόνο μόνο για τόκους. Με 0,5% ετήσιο πλεόνασμα, συνεχίζουμε να φεσώνουμε τα παιδιά μας! Φυσικά, και τα εγγόνια των συνταξιούχων! Να σημειώσω επίσης ότι αυτή τη σχέση: μικρό πλεόνασμα = μεγάλη αύξηση του χρέους, κανένα κόμμα δεν την προβάλλει. 

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube