REAL TIME |

Stratfor : Το Brexit, η Μέι και τα καυτά ερωτήματα

Τα αναπάντητα ερωτήματα στη στρατηγική της Μεγάλης Βρετανίας για το Brexit. Το κόστος μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου και ο πονοκέφαλος της έγκρισης από όλα τα κράτη-μέλη.
Η ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι την περασμένη Τρίτη απάντησε στο μεγαλύτερο ερώτημα που εκκρεμούσε αναφορικά με την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση: Δεν θα προσπαθήσει να παραμείνει στην ενιαία αγορά της ΕΕ. Αντιθέτως, όπως εξήγησε η Μέι, η κυβέρνησή της θα πιέσει για μια ολοκληρωμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας έμφαση στο ότι η ανάκτηση του ελέγχου επί της μεταναστευτικής πολιτικής θα έχει προτεραιότητα έναντι της παραμονής στην ενιαία αγορά. Όμως, αν και η ομιλία της αποσαφήνισε ορισμένα ερωτήματα αναφορικά με τη διαδικασία του Brexit και τη μελλοντική πορεία της Βρετανίας, ωστόσο άφησε αναπάντητα αρκετά μεγάλα ζητήματα.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube