Γενικά θέματα 2 Φεβρουαρίου 2017

Απειλεί και ο Τσαβούσογλου την Ελλάδα

Απειλεί και ο Τσαβούσογλου την Ελλάδα
(Φωτ.: EPA / M.a.Pushpa Kumara)

Στο χορό των προκλήσεων κατά της Ελλάδας μπήκε σήμερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αφήνοντας κατά μέρος τη γλώσσα της διπλωματίας κάλεσε τον Πάνο Κάμμενο να… συμμαζευτεί και να μην προκαλεί. Κι όμως, ο ΥΠΕΞ της χώρας που εδώ και μέρες απειλεί την Ελλάδα, προσβάλλει την Ευρώπη και εξακολουθεί να παραβιάζει κάθε έννοια Δημοκρατίας στο εσωτερικό της, έκανε μάθημα στον Έλληνα υπουργό Άμυνας μέσα από τις σελίδες της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.
«Να συνετιστεί και να μαζέψει το μυαλό του» είπε αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, προσθέτοντας ότι προκαλεί με την συμπεριφορά του.
Και επειδή η προσβολή στον Έλληνα υπουργό δεν ήταν αρκετή, έφτασε στο σημείο να απειλήσει την Ελλάδα, δηλαδή μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με «ατύχημα». Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να υπάρξει επεισόδιο λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν ξανά όπως ήταν.
Με το ίδιο ύφος, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έσπευσε να προσθέσει ό,τι «ο συνέταιρος της κυβέρνησης Τσίπρα, που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς, είναι ταυτόχρονα και υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά κάνει προκλητικές ενέργειες. Εμείς συμπεριφερόμαστε με λογική για να μην υπάρχει ένταση με την γείτονά μας».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube