Weather Icon
Βουλγαρία , Τουρκία 21 Μαρτίου 2017

Και οι Βούλγαροι κλείνουν την πόρτα στους Τούρκους (βίντεο)

Και οι Βούλγαροι κλείνουν την πόρτα στους Τούρκους (βίντεο)

Μέλη βουλγαρικών κομμάτων στα σύνορα με την Τουρκία (φωτ.: posta.com.tr)

Διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει η κόντρα Σόφιας-Άγκυρας, λίγες ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες στη Βουλγαρία για τις εθνικές εκλογές. Μετά την ανάκληση του Βούλγαρου πρέσβη από την τουρκική πρωτεύουσα «για διαβουλεύσεις», τουρκικές εφημερίδες παρουσιάζουν σχετικό φωτογραφικό υλικό και αναφέρουν ότι μέλη των βουλγαρικών κομμάτων έχουν κλείσει τα συνοριακά περάσματα απαγορεύοντας την είσοδο στη χώρα πολιτών με διπλή υπηκοότητα, τουρκική και βουλγαρική.

Αφορμή για τη διπλωματική κρίση είναι η στήριξη από την Άγκυρα του κόμματος Ντοστ ενόψει των εκλογών της 26ης Μαρτίου. Η Τουρκία καλεί τους μουσουλμάνους να στηρίξουν το συγκεκριμένο κόμμα – στην προεκλογική «μάχη» ρίχτηκε και ο Τούρκος πρέσβης στη Σόφια Σουλεϊμάν Γκιοκτσέ. Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε φέρεται να κάνει προεκλογικό αγώνα, γι’ αυτό και κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας για εξηγήσεις.
Προς το παρόν η ένταση έχει μεταφερθεί στα σύνορα και στο ιδιότυπο μπλόκο στους ψηφοφόρους από την Τουρκία, οι οποίοι πιστεύεται ότι μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. 

http://www.pontos-news.gr/article/161715/kai-oi-voylgaroi-kleinoyn-tin-porta-stoys-toyrkoys-vinteo

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube