Απάντηση της Λευκωσίας στις φοβέρες της Άγκυρας για την ΑΟΖ

Απάντηση της Λευκωσίας στις φοβέρες της Άγκυρας για την ΑΟΖ

  • (Φωτ.: EPA / Gerry Penny)
Με ψύχραιμο και διπλωματικό τρόπο αντιμετωπίζει η Λευκωσία την Άγκυρα, η οποία σηκώνει τους τόνους και απειλεί με casus belli τόσο την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και τις πετρελαϊκές εταιρείες που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση του οικοπέδου 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου σε επιστολή του προς τον διεθνή οργανισμό καταγγέλλει ως «προκλητική» την ενέργεια, και ισχυρίζεται ότι μέρος του συγκεκριμένου οικοπέδου βρίσκεται εντός των ορίων της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ Έθνη Κορνήλιος Κορνηλίου υπογράμμισε ότι τα όσα αναφέρονται στην τουρκική επιστολή είναι μια επανάληψη της πάγιας θέσης της Άγκυρας, «την οποία βεβαίως απορρίπτουμε». Ακόμα, πρόσθεσε ότι οι αντιδράσεις της Λευκωσίας «θα συνεχιστούν όπου χρειαστεί».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube