Ισραήλ , Λίβανος 4 Οκτωβρίου 2024

Νέα ισραηλινή επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού

Νέα ισραηλινή επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού

Ισραηλινές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Πηγή του υπουργείου Μεταφορών και Δημοσίων Έργων του Λιβάνου ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι η επίθεση λίγο έξω από την περίμετρο του διεθνούς αεροδρομίου της Βηρυτού.

11 διαδοχικά πλήγματα

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει 11 διαδοχικά πλήγματα στο προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη νότια Βηρυτό. «Το Ισραήλ χτύπησε τα νότια προάστια 11 διαδοχικές φορές», λέει η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ο βομβαρδισμός ήταν τόσο έντονος που οι συναγερμοί των αυτοκινήτων χτύπησαν και τα κτίρια έτρεμαν στη Βηρυτό και τα περίχωρά της.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές δυνάμεις κάλεσαν τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή γύρω από δύο κτίρια της Βηρυτού. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων στα αραβικά Avichay Adraee εξέδωσε την προειδοποίηση για τους κατοίκους της συνοικίας Dahiyeh, δημοσιεύοντας δύο χάρτες, εξωτερικούς που δείχνουν πού ισχύουν οι εντολές.

Λέει ότι οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν αμέσως, προειδοποιώντας ότι βρίσκονται «κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ», για τα οποία οι IDF δεσμεύονται να «δράσουν εναντίον τους… στο εγγύς μέλλον».

Υπ. Υγείας Λιβάνου: 37 νεκροί και 151 τραυματίες τις τελευταίες 24 ώρες

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 151 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα σε ολόκληρο τον Λίβανο την Πέμπτη, ανακοίνωσε το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εννέα θάνατοι και 24 τραυματισμοί στη Βηρυτό, όπου πραγματοποιήθηκαν πολλαπλά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένου ενός στο κέντρο της πόλης.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube