Πολιτική 3 Οκτωβρίου 2024

Μαρινάκης: Έργα περίπου 2,9 δισ. ευρώ στον Έβρο μέχρι το 2030

Μαρινάκης: Έργα περίπου 2,9 δισ. ευρώ στον Έβρο μέχρι το 2030

Έκανε ειδική αναφορά στον τερματικό σταθμό LNG που ολοκληρώθηκε και λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κανόνας αναφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Έβρο. Όπως είπε εκεί παρουσιάζεται το συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του Έβρου.

«Στην Ορεστιάδα βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός όπου παρουσιάζεται το συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του Έβρου, το οποίο βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: α. το σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης 2023-2025 αξίας 90 εκατ ευρώ σε πρώτες δράσεις ανταπόκρισης στην καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά, β. το σχέδιο ανάπτυξης Έβρου 2021-2030 2,5 δισεκ ευρώ που περιλαμβάνει 136 μεγάλα έργα στην πλειονότητά τους σε εξέλιξη. Όλων η πρόοδος είναι δημόσια ορατή πλέον μέσα από την πλατφόρμα erga.gov.gr για να μπορεί κάθε πολίτης να ενημερώνεται και να αξιολογεί, γ. το νέο πρόγραμμα έργων και μελετών “Έβρος μετά”, 2025-2030 αξίας 180 εκατ ευρώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια το οποίο μπορεί να εμπλουτίζεται και εφόσον υπάρχει χώρος μπορεί να εντάσσονται νέα έργα και δ. τα 19 στοχευμένα μέτρα πολιτικής που παρουσιάζονται σήμερα συνολικού ύψους άνω των 60 εκατ ευρώ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο Έβρος, παρά τις προκλήσεις, βρίσκεται σε μία πολύ θετική μετάβαση», δήλωσε.

Έκανε ειδική αναφορά στον τερματικό σταθμό LNG που ολοκληρώθηκε και λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες. Όπως λέει ο σταθμός «βάζει οριστικά την Αλεξανδρούπολη στο χάρτη των σημαντικών ευρωπαϊκών κόμβων ενέργειας αυξάνοντας ταυτόχρονα την ενεργειακή σταθερότητα και τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας στο πεδίο».

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι η «σιδηροδρομική γραμμή, ο φράχτης και ο μεθοριακός σταθμός στους Κήπους, η ανατολική Περιφερειακή στην Αλεξανδρούπολη, οι φοιτητικές εστίες, η αναβάθμιση του Λιμένα, των Κέντρων Υγείας και του Νοσοκομείου, και βέβαια η Αστυνομική Διεύθυνση, το Δικαστικό Μέγαρο της Αλεξανδρούπολης, τα δίκτυα ευρυζωνικότητας είναι μερικά μόνο από όσα γίνονται στην περιοχή».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube