Ιράν , Ισραήλ 3 Οκτωβρίου 2024

Ιράν: Ακόμα δεν χρησιμοποίησε πυραύλους υψηλής τεχνολογίας στην επίθεση του Ισραήλ!

Ιράν: Ακόμα δεν χρησιμοποίησε  πυραύλους υψηλής τεχνολογίας στην επίθεση του Ισραήλ!

Το Ιράν έδειξε μόνο ένα μέρος του πυραυλικού του δυναμικού όταν επιτέθηκε στο Ισραήλ και είναι έτοιμο να αποκαλύψει όλες τις δυνατότητές του σε περίπτωση νέας απειλής από το εβραϊκό κράτος.

Ο υπουργός Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας Αζίζ Νασιρζάντε ανέφερε ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να απελευθερώσει όλες τις δυνατότητες του πυραυλικού δυναμικού της ενόψει μιας νέας απειλής, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το Ιράν έδειξε μόνο ένα μέρος του πυραυλικού του δυναμικού όταν επιτέθηκε στο Ισραήλ και είναι έτοιμο να αποκαλύψει όλες τις δυνατότητές του σε περίπτωση νέας απειλής από το εβραϊκό κράτος. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, υποστράτηγος Αζίζ Νασιρζάντε.

«Η πυραυλική επιχείρηση του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης έδειξε μόνο ένα μέρος του πυραυλικού δυναμικού μας, και το άλλο συστατικό της, υψηλής τεχνολογίας και φονικών πυραύλων, δεν χρησιμοποιήθηκε», δήλωσε ο Νασιρζάντε στο τηλεοπτικό κανάλι IRIB News Agency, σύμφωνα με δημοσίευμα του Tass.

«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς (εννοεί το Ισραήλ) λάβει νέα μέτρα, θα χρησιμοποιήσουμε πιο διαφορετικά όπλα, εάν ξεσπάσει πόλεμος στην περιοχή, θα δράσουμε πιο εντατικά», πρόσθεσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας. 

Το Ιράν λέει ότι καταστράφηκε η ισραηλινή αεροπορική βάση Νεβατίμ

Το βράδυ Τρίτης, δημοσίευμα των Tehran Times ανέφερε ότι το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης εκτόξευσε πυραύλους στην αεροπορική βάση Νεβατίμ του Ισραήλ που φιλοξενεί τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Η επίθεση στην αεροπορική βάση Νεβατίμ έγινε στο δεύτερο στάδιο των επιθέσεων στο Ισραήλ. Στο δεύτερο κύμα εκτοξεύτηκαν 200 υπερηχητικά βλήματα Fatah, όπως σημειώνεται.

Σύμφωνα, επίσης, με την ιρανική Hurseda, το Ιράν «στόχευσε τα ισραηλινά εδάφη με 400 πυραύλους, μετά τη σφαγή του σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα και τον Λίβανο, τη δολοφονία του μάρτυρα Χανίγια και πιο πρόσφατα το μαρτύριο του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα και του Διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Σαγιέντ Αμπάς Νιλουφερσάν.

Αναφέρεται ότι οι πύραυλοι έπληξαν τους στόχους και ο Νετανιάχου και οι Σιωνιστές κατέφυγαν σε καταφύγια, όπως σημειώνεται.

Περισσότερα από 20 ισραηλινά μαχητικά F-35 καταστράφηκαν από την ιρανική πυραυλική επίθεση, λέει το Ιράν

Τα ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι από την πρόσφατη πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ, καταστράφηκαν περισσότερα από 20 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35 που βρίσκονται σε μια από τις στρατιωτικές βάσεις της χώρας.

Σύμφωνα με την ιρανική πλευρά, το χτύπημα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ακρίβεια και αυτό οδήγησε σε σημαντικές απώλειες στην ισραηλινή αεροπορία.

Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με ιρανικές πηγές, πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν κατά ισραηλινών στρατιωτικών στόχων έπληξαν αρκετές αεροπορικές βάσεις που στεγάζουν αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των F-35.

Ωστόσο, δεδομένης της έλλειψης επιχειρησιακών δυνατοτήτων πληροφοριών από το Ιράν, αυτές οι πληροφορίες εγείρουν μια σειρά ερωτημάτων, παρότι έγιναν επιθέσεις σε ισραηλινές βάσεις.

ΠΗΓΗ:  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube