REAL TIME |

Ιράν , Ισραήλ , Λίβανος 2 Οκτωβρίου 2024

Ετοιμάζει απάντηση το Ισραήλ! Προετοιμάζει 48 μαχητικά αεροσκάφη για να χτυπήσει το Ιράν

Ετοιμάζει απάντηση το Ισραήλ! Προετοιμάζει 48 μαχητικά αεροσκάφη για να χτυπήσει το Ιράν

Αυτή η επιχείρηση θα μπορούσε να είναι μια απάντηση στις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης σε ισραηλινούς στόχους.

Τα πλήγματα θα στοχεύουν στρατηγικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών βάσεων και υποδομών που σχετίζονται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ετοίμασε  48 μαχητικά F-16I “Sufa” και F-15I “Ra’am” στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εκτόξευση πυραυλικών επιθέσεων σε βασικούς στόχους στο Ιράν.

Αυτή η επιχείρηση θα μπορούσε να είναι μια απάντηση στις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης σε ισραηλινούς στόχους.

 Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, τα πλήγματα θα στοχεύουν στρατηγικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών βάσεων και υποδομών που σχετίζονται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης απειλής, όλες οι μικτές ταξιαρχίες αντιαεροπορικών πυραύλων των Ιρανικών Δυνάμεων Αεράμυνας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα μάχης.

 Το ιρανικό σύστημα αεράμυνας, που αποτελείται από τα συγκροτήματα Bavar-373, S-400 και Sevom Khordad, ετοιμάζεται να αποκρούσει ένα πιθανό χτύπημα.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι το Ιράν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ενεργά τα αντιαεροπορικά πυραυλικά του συστήματα για την προστασία του εναέριου χώρου, ενώ η ισραηλινή πλευρά επιδιώκει να δώσει το πιο καταστροφικό πλήγμα χωρίς να επιτρέψει σημαντικές απώλειες από την πλευρά του.

Οι πρόσφατες ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις σε ισραηλινές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ, έχουν προκαλέσει μια νέα κλιμάκωση που θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε μεγάλης κλίμακας ένοπλη σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, το Ισραήλ σκοπεύει να χτυπήσει την Τεχεράνη και άλλες μεγάλες ιρανικές πόλεις.

Και επίσης να επιτεθεί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του IRGC, σύμφωνα με πηγές της άμυνας.

ΠΗΓΗ: ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube