Ιράν , Ισραήλ 3 Οκτωβρίου 2024

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν υλικές καταστροφές σε βάση κλειδί της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ μετά από το χτύπημα του Ιράν

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν υλικές καταστροφές σε βάση κλειδί της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ μετά από το χτύπημα του Ιράν

Διεθνές μέσο παρουσιάζει νέες φωτογραφίες της αεροπορικής βάσης Nevatim μετά την ιρανική πυραυλική επίθεση- οι Δυνάμεις Αμύνης του Ισραήλ (IDF) τονίζουν ότι δεν προκλήθηκε πρόβλημα στις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ.

Οι δορυφορικές εικόνες που δημοσίευσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP) την Πέμπτη απεκάλυψαν την καταστροφή που προκάλεσε η επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους στην αεροπορική βάση Nevatim των IDF κοντά στην Be’er Sheva.

Οι εικόνες, που ελήφθησαν την Τετάρτη, δείχνουν μια μεγάλη οπή στην οροφή ενός υπόστεγου κοντά στον κύριο διάδρομο προσγείωσης της βάσης. Συντρίμμια από την οροφή είναι επίσης διασκορπισμένα γύρω από την δομή. Το AP σημείωσε ότι οι IDF δεν έχουν διευκρινίσει τι προκάλεσε τις φθορές που φαίνονται στις εικόνες.

Εκτός από τις δορυφορικές φωτογραφίες, ανάλυση του CNN υποστηρίζει ότι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν έπληξαν το αρχηγείο της Μοσάντ ή έπληξαν περιοχή πλησίον αυτού, καθώς και τις αεροπορικές βάσεις Nevatim και Tel Nof.

Οι IDF επιβεβαίωσαν ότι προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια στις βάσεις, αλλά τόνισαν ότι δεν υπήρξαν θύματα και δεν χτυπήθηκαν αεροσκάφη. Η επίθεση δεν επηρέασε την επιχειρησιακή επάρκεια της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, καθώς οι αποστολές μπορούσαν να ξεκινήσουν αμέσως μετά την επίθεση.

Ένα δραματικό βίντεο που κατεγράφη τη νύχτα της επίθεσης στην έρημο Negev – κοντά στη βάση Nevatim, η οποία σύμφωνα με ξένες αναφορές αποτέλεσε στόχο του Ιράν μαζί με άλλες βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ- έδειξε πολλαπλά πυραυλικά πλήγματα σε γρήγορη αλληλουχία. Η Nevatim, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ισραήλ, ήταν επίσης ένας από τους κύριους στόχους της προηγούμενης επίθεσης του Ιράν τον Απρίλιο.

Η βάση, που βρίσκεται ανατολικά της Be’er Sheva, φιλοξενεί τρεις μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-35, καθώς και μοίρες αεροσκαφών Super Hercules και Hercules. Επίσης, φιλοξενεί την Πτέρυγα της Σιών (Wing of Zion), το κρατικό αεροσκάφος του Ισραήλ.

 

 

 

 

Πηγή: https://www.ynetnews.com/article/hytgztj0r#autoplay

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube