Ιράν , Ισραήλ 3 Οκτωβρίου 2024

Axios: Οι τέσσερις στόχοι του Ισραήλ στο Ιράν

Axios: Οι τέσσερις στόχοι του Ισραήλ στο Ιράν

Σημαντικά αντίποινα κατά της Τεχεράνης ετοιμάζει το Ισραήλ

Σύμφωνα με τον Axios, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι σύντομα θα εξαπολύσουν «σημαντικά αντίποινα» κατά του Ιράν για την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλης κλίμακας της Τρίτης, με τους στόχους να περιλαμβάνουν πιθανώς την ιρανική βιομηχανία πετρελαίου, τα συστήματα αεράμυνας και άλλες στρατηγικές τοποθεσίες σε όλο το Ιράν, καθώς και την πιθανότητα δολοφονιών κατά Ιρανών Αξιωματούχων.

Οι αξιωματούχοι δηλώνουν περαιτέρω ότι εάν το Ιράν αποφασίσει να απαντήσει στο χτύπημα αντιποίνων του Ισραήλ, τότε όλες οι επιλογές θα είναι στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής ιρανικών πυρηνικών τοποθεσιών.

Ο Μπάιντεν λέει “NO” στην “πυρηνική” απάντηση

Πηγές αναφέρουν, ότι η Ουάσινγκτον θα ενέκρινε μια ανάλογη απάντηση για την επίθεση της Τεχεράνη με βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλης κλίμακας

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Καρολίνα, παραδέχτηκε πως δεν υποστηρίζει την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, σαν απάντηση του Ισραήλ. «Η απάντηση είναι όχι» αποκρίθηκε όταν ρωτήθηκε σχετικά, όταν χθες έλεγε πως στηρίζει γενικά το Τελ Αβίβ στον τρόπο με τον οποίο θα επέλεγε να «απαντήσει» στην Τεχεράνη.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα να απαντήσει στη χθεσινή ιρανική πυραυλική επίθεση, αλλά ότι θα πρέπει να το κάνει αναλογικά.Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως θα επιβληθούν κυρώσεις στο Ιράν μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση, ενώ πρόσθεσε πως θα επικοινωνήσει σύντομα με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube