Video , Εθνική Άμυνα 7 Σεπτεμβρίου 2024

Υπερθέαμα!

Υπερθέαμα!

Πυρετώδεις οι ετοιμασίες για το εντυπωσιακό υπερθέαμα των αιθέρων, Athens Flying Week, που διοργανώνεται για 12η χρονιά, στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας 14 με 15 Σεπτεμβρίου.

Eίναι η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη στην Ανατολική Μεσόγειο, με πολλές εκπλήξεις, όπως αποκαλύπτει στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η Ώρα, ‪@StarKentrikisElladas‬ ο αεροναυπηγός και εκδότης του περιοδικού ΠΤΗΣΗ, Φαίδων Καραϊωσηφίδης. Μια από αυτές, θα είναι η προσομοίωση αερομαχίας RAFALE εναντίον F16. Το Athens Flying Week 2024, θα φιλοξενήσει περισσότερα από 50 αεροσκάφη από το εξωτερικό, όλα τα ιπτάμενα μέσα των Eλληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι παρόντα, ενώ τέσσερα ακροβατικά σμήνη θα προσφέρουν εναέριες χορογραφίες.

Τα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35, θα συμμετέχουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και θα βρίσκονται στη στατική έκθεση, προσβάσιμα στους θεατές.
Πριν από λίγες εβδομάδες, η Ελλάδα μπήκε και επίσημα στο κλαμπ των F-35 και μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα διαθέτει τα πρώτα από τα συνολικά 20 μαχητικά 5ης γενιάς που θα έχουν ως ορμητήριο την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας.

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται στις 30 Σεπτεμβρίου και η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του NATO στην Ευρώπη Ramstein Flag 24. Πρόκειται για άσκηση επιπέδου «REDFLAG» που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, αλλά με σενάρια προσαρμοσμένα στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το NATO. Στις 13/9 είναι η μέρα επικύρωσης συμμετοχής για τις 13 χώρες που δήλωσαν πρόθεση συμμετοχής. Τότε θα δούμε αν θα συμμετάσχει και η Τουρκία, γιατί θα πρέπει να καταθέσει σχέδιο πτήσης για τα αεροπλάνα της, γεγονός που αρνείται συστηματικά να κάνει, αμφισβητώντας τον ελληνικό εναέριο χώρο. Τέλος, πρόσφατα η Ελλάδα μπήκε και επίσημα στο κλαμπ των F-35 και μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα διαθέτει τα πρώτα από τα συνολικά 20 μαχητικά 5ης γενιάς, που θα έχουν ως ορμητήριο την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube