Τρυφωνίδης: Ντροπή, Ελληνοκύπριοι φοιτητές συνεχίζουν να ενοικιάζουν στα κατεχόμενα

Τρυφωνίδης: Ντροπή, Ελληνοκύπριοι φοιτητές συνεχίζουν να ενοικιάζουν στα κατεχόμενα

Ο Αλέκος Τρυφωνίδης είναι βουλευτής ΔΗ.ΠΑ

Ήταν Σεπτέμβρης του 2022 όταν το θέμα της στέγασης των φοιτητών συζητείτο στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής, με αφορμή τις εστίες τόσο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όσο και στο ΤΕΠΑΚ. Τότε, ο βουλευτής Αλέκος Τρυφωνίδης έκανε αναφορά σε αριθμό Ελληνοκυπρίων φοιτητών, οι οποίοι σπούδαζαν σε πανεπιστήμια των ελεύθερων περιοχών, αλλά επέλεξαν να διαμένουν στα κατεχόμενα, σε κοντινές περιοχές από τα οδοφράγματα, λόγω χαμηλών ενοικίων. Την ώρα που στις ελεύθερες περιοχές τα ενοίκια χτύπησαν κόκκινο.

Ανάλογη αναφορά έκανε και σήμερα ο βουλευτής, στο πλαίσιο συζήτησης για τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου που παρουσιάζουν καθυστερήσεις στην ανέγερσή τους, στην επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

«Εμείς θέλουμε τον Πρόεδρο, τους Υπουργούς και τις αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου να σπρώξουν τα πράγματα γιατί οι φοιτητές, οι γονείς τους δεν αντέχουν άλλο τα δυσβάσταχτα ενοίκια που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα. Μόλις χθες, είχα ενημέρωση από συμπολίτες μας ότι και πάλι λόγω των δυσβάσταχτων ενοικίων αναγκάζονται να ενοικιάζουν στα κατεχόμενα για τη διαμονή φοιτητών τους με €170 αντί των €800 που ζητούν στις ελεύθερες περιοχές. Αυτή τη ντροπή για την κοινωνία μας, οφείλει η Κυβέρνηση σύντομα να την τερματίσει. Αυτό το αίσχος, να αναγκάζονται οι φοιτητές μας να διαμένουν στα κατεχόμενα είτε να διακόπτουν τις σπουδές τους λόγω των ενοικίων, πρέπει να τερματιστεί», δήλωσε ο κ. Τρυφωνίδης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube