Video , Ιράν , Ισραήλ , Λίβανος , Ουκρανία , Ρωσία 25 Σεπτεμβρίου 2024

Το Ισραήλ θέλει να φέρει σε σύγκρουση τις ΗΠΑ με το Ισραήλ

Το Ισραήλ θέλει να φέρει σε σύγκρουση τις ΗΠΑ με το Ισραήλ

Θράσος Ευτυχίδης: Δεν φαίνεται στον ορίζοντα πιθανότητα εκεχειρίας στη Γάζα! Παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της χερσαίας εισβολής στον Νότιο Λίβανο. Ήδη έχει πραγματοποιήσει πάνω από 400 επιδρομές. Χτυπήθηκε η Βηρυττός που είναι προπύργιο της Χεζμπολάχ. Η επίθεση με τους βομβητές κατά σιιτικής τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν στρατηγική ήττα. Η Χεζμπολάχ βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης από πλευράς εξουσίας. Εκλέψει νέους διοικητές και δέχεται πλήγματα από F-35. Ο Νετανιάχου χρειάζεται τον πόλεμο. Δέχεται πίεση λεκτική από τους συμμάχους του. Προσπάθειες από τη Δύση να μην υπάρχει χερσαία επίθεση.

Η συνδιάσκεψη για την ειρήνη στην Ουκρανία οργανώνεται πάλι από το Κίεβο. Με ανησυχεί το ενδεχόμενο πλέον μιας ευρύτερης κλιμάκωσης και άμεσης εμπλοκής. Έχουμε προειδοποιήσεις από τον ίδιο τον Πούτιν που επαναλαμβάνονται από τον Λαβρόφ και μεταφέρονται στον ΟΗΕ για άμεση σύγκρουση με τον ΝΑΤΟ, αν παρασχεθεί άδεια στις ουκρανικές δυνάμεις για χρήση δυτικών όπλων στο εσωτερικό της Ρωσίας. Ανησυχητικά δείγματα τα τελευταία χτυπήματα της Ουκρανίας σε αποθήκες οπλισμού της Ρωσίας. Συνεχίζεται μια αδικαιολόγητη σφαγή. Ήδη υπάρχουν φωνές και από Ρωσία και από Ουκρανία για τερματισμό του πολέμου. Όλα αυτά ίσως οδηγήσουν σε σχέδιο ειρήνευσης στην Ουκρανία. Όσο όμως δεν συζητούν Ουκρανία και Ρωσία μαζί τόσο θα απομακρύνεται αυτό το σενάριο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube