Ιράν , Ισραήλ , Λίβανος 28 Σεπτεμβρίου 2024

Το Ισραήλ γνώριζε επί μήνες για τη θέση του Νασράλα στη Βηρυτό

Το Ισραήλ γνώριζε επί μήνες για τη θέση του Νασράλα στη Βηρυτό

Τι αναφέρουν οι Times of Israel

Το Ισραήλ γνώριζε επί μήνες πριν από το χτύπημα στη Βηρυτό για τη θέση του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, όπως αναφέρουν τρεις ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι της άμυνας στους New York Times.

Η απόφαση να χτυπηθεί ο Νασράλα ελήφθη αυτή την εβδομάδα, καθώς το Ισραήλ πίστευε ότι το παράθυρο ευκαιρίας για να τον εξουδετερώσει θα έκλεινε, λένε οι ανώνυμοι αξιωματούχοι.

Μέλη της Χεζμπολάχ βρήκαν και αναγνώρισαν τη σορό του Νασράλα το πρωί του Σαββάτου μαζί με τον διοικητή του νότιου μετώπου της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αλί Καράκι.

Χαγκάρι: Ο θάνατος του Νασράλα «κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο»

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των IDF, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, λέει ότι η εξουδετέρωση του επικεφαλής της τρομοκρατίας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κάνει τον κόσμο ένα ασφαλέστερο μέρος.

«Ο Νασράλα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του Ισραήλ, όλων των εποχών. Αποτελούσε απειλή για τους Ισραηλινούς πολίτες για δεκαετίες και η εξόντωσή του κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο», λέει.

«Δεν έχει τελειώσει, η Χεζμπολάχ έχει περισσότερες δυνατότητες», λέει ο Χαγκάρι, σημειώνοντας ότι μαχητικά αεροσκάφη πλήττουν αυτή τη στιγμή την τρομοκρατική οργάνωση σε ολόκληρο τον Λίβανο.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube