ΗΠΑ 12 Σεπτεμβρίου 2024

“Θάβει” τον Τραμπ το εξώφυλλο του περιοδικού Time μετά το debate

“Θάβει” τον Τραμπ το εξώφυλλο του περιοδικού Time μετά το debate

«Σε μπελάδες» ο Τραμπ

Το πρώτο debate της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να έπεισε τον διεθνή Τύπο ότι υποψήφια των Δημοκρατικών είναι ικανή να αντιστρέψει το αποτέλεσμα της «άβολης» τηλεμαχίας με τον πρώην υποψήφιο και πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλο του. Τις εκτιμήσεις για νίκη της Χάρις στο debate επιβεβαιώνει το εξώφυλλο του περιοδικού Time, το οποίο δείχνει τον Τραμπ εγκλωβισμένο σε μια ανηφόρα μέσα σε ένα αμαξίδιο του γκολφ, να αξιολογήσει την κατάσταση της υποψηφιότητάς του, και τη φράση «σε μπελάδες».

Το άρθρο του περιοδικού με τίτλο «Πώς η Κάμαλα Χάρις έβγαλε τον Ντόναλντ Τραμπ εκτός κούρσας» αναφέρεται στην τηλεμαχία αλλά και στην προεκλογική περίοδο μετά την αποχώρηση Μπάιντεν.

«Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ είναι τόσο διαφορετικοί όσο όλα τα ντουέτα στην παγκόσμια Ιστορία. Ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας απέναντι σε μια εισαγγελέα καριέρας και πολιτικό. Ο προνομιούχος γιος απέναντι σε μια κόρη  μονογονεϊκής οικογένειας της μεσαίας τάξης. Ένας παράτολμος, μια προσεκτική. Έρχονται από διαφορετικές ακτές, διαφορετικές γενιές, διαφορετικές εισοδηματικές κατηγορίες. Αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι ψηφοφόροι τους είδαν τον έναν δίπλα στον άλλον», σχολιάζει το περιοδικό.

«Για τον Ρεπουμπλικάνο, οι ΗΠΑ είναι ένα κολαστήριο αυξανόμενης εγκληματικότητας, ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και οικονομικής δυστυχίας. Για τη Δημοκρατική, το έθνος μαστίζεται από τον διχασμό που έσπειρε ο Τραμπ, τις απαγορεύσεις αμβλώσεων που εισήγαγε και τις οικονομικές πολιτικές που πέρασε και ευνοούν τους πλούσιους εις βάρος των υπολοίπων», συνεχίζει.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι πέρα από τις προεκλογικές ατάκες, το debate «υπογράμμισε πόσο δραματικά έχει αλλάξει η προεδρική κούρσα από τα μέσα του καλοκαιριού, όταν ακόμη και κορυφαίοι Δημοκρατικοί παραδέχθηκαν ότι ο Τραμπ φαινόταν να οδεύει προς τη νίκη στη ρεβάνς του με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Όσο ξεκάθαρο είναι ότι ο Τραμπ θα ήθελε να είναι ακόμη υποψήφιος με τον Μπάιντεν, άλλο τόσο προφανές είναι ότι η Χάρις τον έχει ταρακουνήσει».

Το «Time» αναφέρεται στις γκριμάτσες του Τραμπ κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας, με την Χάρις να του ρίχνει συνεχώς «δολώματα». «Στα εννέα χρόνια από τότε που ο Τραμπ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο προσκήνιο, κανένας αντίπαλος – Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικανός – δεν τον αντιμετώπισε τόσο ψύχραιμα», σημειώνει το Time.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube