REAL TIME |

Αστυνομία , Λαθρομετανάστευση 17 Σεπτεμβρίου 2024

Σύλληψη διακινητών μεταναστών μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας

Σύλληψη διακινητών μεταναστών μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας

Δύο άτομα συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη οχήματος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας.

Tο περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν αστυνομικοί εντόπισαν ύποπτο οδηγό Ι.Χ., διακρίνοντας πολλά άτομα στο εσωτερικό του οχήματος. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα στον οδηγό, αλλά εκείνος δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις τους, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο. Εκτός από τον 47χρονο οδηγό, υπήκοο Βουλγαρίας, στο όχημα επέβαινε ως συνοδηγός μία 45χρονη καθώς και 7 παράτυποι μετανάστες από το Νεπάλ, τους οποίους μετέφεραν στην Αθήνα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Mετά από έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας η οικία του κυκλώματος, η οποία αποτελούσε τον τελικό προορισμό των διακινητών, όπου απέκρυπταν ακόμη 11 παράτυπους μετανάστες, υπηκόους Νεπάλ και Θιβέτ.

Σε βάρος του 47χρονου και της 45χρονης σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας κατά συναυτουργία, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό, πλαστογραφία, κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου τρίτου προσώπου, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε συγκατηγορούμενος τους και αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι διακινητές παρέλαβαν τους μετανάστες, πρώτες πρωινές ώρες της 15-9-2024 κοντά στη μεθοριακή γραμμή με τη Βουλγαρία προκειμένου να τους προωθήσουν στην Αθήνα. Για τη διακίνηση κατέβαλαν χρηματικό ποσό που κυμαίνεται από 500 έως -1.000- ευρώ ο καθένας, το οποίο θα αφαιρούνταν από την εργασία τους.

Στην κατοχή του 47χρονου οδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστό δελτίο ταυτότητας πακιστανικών αρχών ενώ στην κατοχή της 45χρονης συνοδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο παράνομης προώθησης μεταναστών.

Οι διακινητές, με τη σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube