Βουλγαρία , πΓΔΜ, Σκόπια 14 Σεπτεμβρίου 2024

Ρούμεν Ράντεφ, πρόεδρος Βουλγαρίας: Η επιθυμία της Σιλιάνοφσκα για διάλογο να γίνει συνεπής πολιτική

Ρούμεν Ράντεφ, πρόεδρος Βουλγαρίας: Η επιθυμία της Σιλιάνοφσκα για διάλογο να γίνει συνεπής πολιτική

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ (REUTERS/Johanna Geron)

Επίσκεψη της προέδρου των Σκοπίων στη Σόφια

«Η Βουλγαρία αναμένει αυτός ο διάλογος όχι μόνο να συμβάλει στην πολιτιστική μας προσέγγιση, να ενισχύσει την οικονομική συνεργασία και τον τουρισμό, αλλά και να επιλύσει επιτέλους τα ανοιχτά μεταξύ μας θέματα».

«Αναμένουμε από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προς εμάς σε διμερή βάση και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε πλήρως τις σχέσεις μας», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, πριν από την συνάντησή του με την πρόεδρο των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Η Σιλιάνοφσκα – Ντάβκοβα βρίσκεται στη Βουλγαρία για την περιοδεία στη Σόφια της Εθνικής Όπερας και Μπαλέτου των Σκοπίων που θα ερμηνεύσει το Ναμπούκο του Βέρντι στη σκηνή της Όπερας και Μπαλέτου της Σόφιας.

Όπως δήλωσε ο Ράντεφ, η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν έχει ακόμη αφήσει πίσω της την προεκλογική ρητορική. «Ας ηρεμήσουν τα πάθη και ας επιστρέψουν στον ρεαλισμό, και αυτός (ο ρεαλισμός) είναι πολύ σαφής – οι σχέσεις μας θα συνεχίσουν να οικοδομούνται στη βάση των συμφωνιών και των συμπερασμάτων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε.

Η μουσική και ο πολιτισμός είναι τομείς που φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους και η Βουλγαρία ήταν πάντα ανοιχτή στο διάλογο με τα Σκόπια, επισήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους από την αεροπορική βάση Γκραφ Ιγκνατίεβο, στη νοτιοκεντρική Βουλγαρία.

«Η Βουλγαρία αναμένει αυτός ο διάλογος όχι μόνο να συμβάλει στην πολιτιστική μας προσέγγιση, να ενισχύσει την οικονομική συνεργασία και τον τουρισμό, αλλά και να επιλύσει επιτέλους τα ανοιχτά μεταξύ μας θέματα», δήλωσε ο Ράντεφ. Παρατήρησε επίσης ότι η συμμετοχή της ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας στον Διάδρομο Μεταφορών 8 θα είναι σαφής ένδειξη των πραγματικών ευρωπαϊκών φιλοδοξιών των Σκοπίων για περισσότερη συνδεσιμότητα και ασφάλεια στην περιοχή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, ΒΤΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube