Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 14 Σεπτεμβρίου 2024

Ρωσία: Προειδοποιήσεις προς το ΝΑΤΟ, αν επιτραπούν στην Ουκρανία τα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας σε ρωσικό έδαφος

Ρωσία: Προειδοποιήσεις προς το ΝΑΤΟ, αν επιτραπούν στην Ουκρανία τα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας σε ρωσικό έδαφος

REUTERS/Thomas Peter

Καμπάνες μεγάλου πολέμου;

Το ΝΑΤΟ προειδοποίησε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, σχετικά με τις συνέπειες αν επιτραπεί στην Ρωσία να πραγματοποιήσει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας σε ρωσικό έδαφος.
Ειδικότερα, ο πρεσβευτής δηλώνει πως αν συμβεί το παραπάνω, τότε οι χώρες του ΝΑΤΟ θα «διεξάγουν απευθείας πόλεμο με τη Ρωσία».

«Το ΝΑΤΟ θα είναι άμεσο μέρος στις εχθροπραξίες»
«Τα γεγονότα είναι ότι το ΝΑΤΟ θα είναι άμεσο μέρος στις εχθροπραξίες εναντίον μιας πυρηνικής δύναμης, νομίζω ότι δεν πρέπει να το ξεχνάτε αυτό και να σκεφτείτε τις συνέπειες», τόνισε ο Νεμπένζια στο 15μελές ΣΑ.

Χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι, αν επιτραπεί στην Ουκρανία να πλήξει στρατιωτικούς στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας τα όπλα που της παρέχει η Δύση, αυτό θα σημαίνει ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας». Τόνισε μάλιστα ότι κάτι τέτοιο «θα αλλάξει την ίδια τη φύση της σύγκρουσης».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube