REAL TIME |

Ρατσιστική δολοφονία άνδρα κουρδικής καταγωγής στην Κωνσταντινούπολη, επειδή μιλούσε κουρδικά!

Ρατσιστική δολοφονία άνδρα κουρδικής καταγωγής στην Κωνσταντινούπολη, επειδή μιλούσε κουρδικά!

Επιτέθηκαν σε τρεις άνδρες κουρδικής καταγωγής από το Ντουχόκ, επειδή μιλούσαν κουρδικά,στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Hakim Lokman από το Ντουχόκ πέθανε σε επίθεση με μαχαίρι στην Κωνσταντινούπολη επειδή μιλούσε κουρδικά.

Η ρατσιστική επίθεση έλαβε χώρα χθες το βράδυ στη γειτονιά Aksaray της συνοικίας Fatih. Ο 45χρονος Lokman δέχθηκε επίθεση από ομάδα 10-12 ατόμων και πέθανε επί τόπου.

Τα ξαδέλφια του Lokman, Saet Muhsin και Şêx Bilal, τραυματίστηκαν επίσης από την επίθεση, ενώ η ομάδα που επιτέθηκε εγκατέλειψε το σημείο. Η σορός του Lokman στάλθηκε στο Ιατροδικαστικό Ίδρυμα για αυτοψία.

Ο δικηγόρος Berivan Barin, μέλος της Ένωσης Δικηγόρων για την Ελευθερία (ÖHD), δήλωσε ότι η επίθεση ξεκίνησε όταν ο Lokman και τα ξαδέλφια του παρενοχλήθηκαν ενώ μιλούσαν στα κουρδικά. Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι τα τραυματισμένα θύματα που πήγαν στο αστυνομικό τμήμα μετά το περιστατικό κακομεταχειρίστηκαν (από τους αστυνομικούς).

Ο συμπρόεδρος του Κόμματος Ισότητας και Δημοκρατίας των Λαών (DEM) Tuncer Bakırhan καταδίκασε την επίθεση σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τόνισε ότι πίσω από τέτοιες επιθέσεις κρύβονται οι διχαστικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Ο Bakırhan δήλωσε ότι η αυξανόμενη ρητορική μίσους κατά του κουρδικού λαού προκάλεσε τέτοια περιστατικά.

 

Σ.τ.μ. : Επειδή γνωρίζουμε ότι κάποιοι «οπαδοί της ελληνοτουρκικής φιλίας» θα βιαστούν να μειδιάσουν ειρωνικά και μάλιστα με ύφος εκατό καρδιναλίων, ισχυριζόμενοι πως τέτοια άθλια εγκλήματα λαμβάνουν χώρα παντού, εμείς θα τους υπενθυμίσουμε πως η γειτονιά Aksaray και γενικότερα η περιοχή Fatih αποτελεί σφηκοφωλιά του ισλαμοφασισμού και της τρομοκρατίας την οποία θρέφει το καθεστώς Ερντογάν. Όποιος διαφωνεί με τα παραπάνω, ας ανατρέξει στο τρομοκρατικό χτύπημα που συνέβη στις 22 Μαρτίου στο Crocus City Hall στη Ρωσία. Ένας από τους δράστες, ο Shamsiddin Fariduni, είχε ταξιδέψει από την Τουρκία στη Ρωσία στις 4 Μαρτίου, σε βίντεο που κοινοποιήθηκε τη στιγμή της σύλληψής του. Επίσης, άλλος ένας τρομοκράτης που συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση, ο Saidakram Rajabalizoda, είχε επισκεφθεί την περιοχή Fatih.

Πιο συγκεκριμένα, ο τρομοκράτης Shamsidin Fariduni εισήλθε στην Τουρκία με πτήση στις 20 Φεβρουαρίου 2024 και έφυγε στις 2 Μαρτίου 2024. Έκανε check-in σε ξενοδοχείο στην περιοχή Fatih της Κωνσταντινούπολης μία ημέρα μετά την άφιξή του και αναχώρησε στις 27 Φεβρουαρίου. Στην κατάθεσή του, ομολόγησε ότι επισκέφθηκε την Τουρκία μετά τη λήξη της ρωσικής βίζας του.

Ο τρομοκράτης Saidakram Rajabalizoda ήρθε στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιανουαρίου 2024, έκανε check in σε ξενοδοχείο στη συνοικία Fatih και αναχώρησε στις 21 Ιανουαρίου 2024, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι έφυγε από τη χώρα με την ίδια πτήση με τον τρομοκράτη Fariduni.

 

 

Πηγή: https://anfenglish.com/news/man-from-duhok-killed-in-racist-attack-in-istanbul-75092

https://infognomonpolitics.gr/2024/03/o-ektelestis-tis-moschas-koinopoiise-fotografies-apo-tin-konstantinoupoli-prin-apo-ena-mina-apokalyptoun-ta-rosika-mesa-enimerosis/

Η Daily Sabah συγκαλύπτει διακριτικά πιθανή συμμετοχή του τουρκικού βαθέως κράτους στο τρομοκρατικό χτύπημα του Crocus City Hall στη Μόσχα

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube