ΠΣΕΚΑ για Famagusta: «Καλούμε το Netflix να επανεξετάσει την απόφασή του»

ΠΣΕΚΑ για Famagusta: «Καλούμε το Netflix να επανεξετάσει την απόφασή του»

Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή για τον Κυπριακό Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) εξέφρασε τη βαθιά της απογοήτευση για την επιλογή του Netflix να περιορίσει τη διανομή της σειράς “Famagusta” αποκλειστικά σε Κύπρο και Ελλάδα, υπό το βάρος πιέσεων από την Τουρκία.

Η συγκεκριμένη σειρά, που αναφέρεται στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, αποτελεί σημαντική ιστορική καταγραφή, και η ΠΣΕΚΑ επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών δημοκρατικών αρχών. Η Επιτροπή καλεί την πλατφόρμα να αναθεωρήσει την απόφασή της και να σταθεί απέναντι στις απόπειρες λογοκρισίας από το καταπιεστικό καθεστώς της Τουρκίας, προασπίζοντας την ελευθερία της έκφρασης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΣΕΚΑ:

«Η πρόσφατη ανακοίνωση ότι το Netflix δεν θα μεταδίδει πλέον την «Αμμόχωστος» εκτός Κύπρου και Ελλάδας λόγω άμεσης πίεσης από την Τουρκία, δεν είναι μόνο απογοήτευση, αλλά και προδοσία των δημοκρατικών αρχών. Το Netflix σκόπευε να κυκλοφορήσει τη σειρά Famagusta που απεικονίζει την ιστορία της παράνομης τραγικής εισβολής στην Κύπρο από την Τουρκία το 1974 σε διεθνές κοινό στις 20 Σεπτεμβρίου 2024.

Η τουρκική κυβέρνηση άσκησε πίεση και το Netflix στριμώχτηκε και αρνήθηκε να αντισταθεί στο αυταρχικό καθεστώς. Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει αυτού του είδους την πίεση για να καταστείλει ταινίες που απεικονίζουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων, τον τρόμο κατά του κουρδικού πληθυσμού και άλλων μειονοτήτων. Πρόκειται απλώς για μια προσπάθεια απόκρυψης των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά τη βάναυση παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Αυτή είναι η 50ή Σκοτεινή Επέτειος της παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλούμε το Netflix να επανεξετάσει την απόφασή του και να μην επιτρέψει στο αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας να καταστείλει τις ελευθερίες μας και να εφαρμόσει λογοκρισία στα σπίτια μας. Η αδικία οπουδήποτε είναι απειλή για τη δικαιοσύνη παντού».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube