Πρέσβειρα ΗΠΑ στην Κύπρο: “Καλά νέα για την Κύπρο η ανακοίνωση για ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη”

Πρέσβειρα ΗΠΑ στην Κύπρο: “Καλά νέα για την Κύπρο η ανακοίνωση για ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη”

Κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και Chevron

“Η ηγεσία είναι σημαντική. Αυτή η ανακοίνωση είναι καλά νέα για την Κύπρο και καλά νέα για όσους έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν με το Αφροδίτη. Χαιρετίζω αυτό το θετικό βήμα και προσμένω στη δυναμική τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες μεταξύ της κοινοπραξίας της Chevron και του Υπουργείου Ενέργειας”, έγραψε στο «Χ» η κ. Φίσερ.

Η Πρέσβειρα αναφερόταν στην κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και Chevron αναφορικά με τις συζητήσεις για τα επόμενα βήματα για το κοίτασμα «Αφροδίτη», στην οποία αναφέρεται ότι ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου και ο Αντιπρόεδρος της Chevron για θέματα διεθνούς έρευνας και παραγωγής Frank Cassulo πραγματοποίησαν εποικοδομητικές συναντήσεις αυτή τη βδομάδα, στη Λευκωσία, σε σχέση με το κοίτασμα «Αφροδίτη».

Η Κυπριακή Δημοκρατία και η Chevron έχουν συμφωνήσει για τη διεξαγωγή συζητήσεων τους επόμενους τέσσερις μήνες, προκειμένου να αναζητηθεί μια συναινετική διευθέτηση που να διασφαλίζει την ανάπτυξη του κοιτάσματος ‘Αφροδίτη’ χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube