Ισραήλ , Παλαιστίνη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Παλαιστινιακό ΥΠΕΞ: Ζητά επείγουσα διεθνή δράση για προστασία λύσης 2 κρατών

Παλαιστινιακό ΥΠΕΞ: Ζητά επείγουσα διεθνή δράση για προστασία λύσης 2 κρατών

Καλεί σε «επείγουσα διεθνή δράση»

Σε «επείγουσα διεθνή δράση» για την προστασία της λύσης των δύο κρατών, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων της Παλαιστίνης, την οποία μεταφέρει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου «συνεχίζει και επαναλαμβάνει τη χρήση ενός χάρτη στον οποίο συμπεριλαμβάνει την Δυτική Όχθη στο κράτος κατοχής σε μια σαφή και ρητή αναγνώριση αυτού του ρατσιστικού αποικιακού εγκλήματος, αγνοώντας τη διεθνή νομιμότητα και τα ψηφίσματά της, τη διεθνή ειρηνευτική διαδικασία και τις υπογεγραμμένες συμφωνίες, αψηφώντας κατάφωρα τις διεθνείς προσπάθειες για να σταματήσει ο πόλεμος της γενοκτονίας και του εκτοπισμού και να αναβιώσει η ειρηνευτική διαδικασία στη βάση της λύσης των δύο κρατών».

Σημειώνεται ότι αυτό απαιτεί «επείγουσα διεθνή δράση για την προστασία της λύσης των δύο κρατών».

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να εφαρμόσει τη συμβουλευτική γνωμοδότηση που εξέδωσε το Διεθνές Δικαστήριο άμεσα και πριν να είναι πολύ αργά, αναφέρεται ακόμη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube