Εξωτερική Πολιτική , Τουρκία 25 Σεπτεμβρίου 2024

Οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Γάζα θέλει ο Γιαϊτζί για να “χαλάσει το παιχνίδι των Ελλήνων”

Οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Γάζα θέλει ο Γιαϊτζί για να “χαλάσει το παιχνίδι των Ελλήνων”

Τα γνωστά σχέδια της Τουρκίας για ΑΟΖ με τους Παλαιστινίους

Μία ακόμα φαεινή ιδέα είχε ο πατέρας του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, απόστρατος αντιναύαρχος, Τζιχατ Γιαϊτζί, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει σε παρόμοια συμφωνία με… την Παλαιστίνη.

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την έναρξη διδασκαλίας του δόγματος της “Γαλάζιας Παρτίδας” στα σχολεία της Τουρκίας καλεί την τουρκική κυβέρνηση να συνάψει συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων συνόρων με την Παλαιστίνη και πιο συγκεκριμένα με τη Λωρίδα της Γάζας, κατ’ επέκταση με τη Χαμάς η οποία ακόμα τη διοικεί.

Ο Γιαϊτζί δήλωσε ότι εάν υπογραφεί συμφωνία ναυτιλιακής αρχής με την Παλαιστίνη, “θα μείνει ως έγγραφο στις μελλοντικές γενιές ότι η Γάζα ανήκει στην Παλαιστίνη και έτσι το παιχνίδι Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων θα χαλάσει με αυτή τη συμφωνία”.

Μετά το σόου που έστησε στη Ζουράφα, στα ανοιχτά της οποίας άνοιξε τουρκική σημαία και αποκάλεσε τη βραχονησίδα “τουρκική”, ο Γιαϊτζί συμμετείχε στην 12η Τακτική Συνάντηση της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Αττάλειας. Εκεί είπε ότι “οι Τούρκοι είναι ένα θαλάσσιο έθνος και έχουν κερδίσει μεγάλους πολέμους σε αυτόν τον τομέα”.

Ο πρώην στρατιωτικός, ο οποίος είχε καθαιρεθεί από Επιτελάρχης του τουρκικού ναυτικού πριν αποταχθεί, δήλωσε ότι η Τουρκία είχε μια νέα ευκαιρία να υπογράψει τη συμφωνία αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, την οποία υπέγραψε με τη Λιβύη στο πλαίσιο της “Γαλάζιας Πατρίδας” το 2019 και με την Παλαιστίνη, και είπε: “Με αυτή τη συμφωνία μένει ως νομικό έγγραφο ότι η Γάζα ανήκει στην Παλαιστίνη -Το ελληνικό παιχνίδι θα διαταραχθεί και η Τουρκία θα αποκτήσει επίσης μια πολύ μεγάλη θαλάσσια περιοχή από εδώ”.

Π.Κ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube