Video , Γαλλία , Εθνική Άμυνα 22 Σεπτεμβρίου 2024

Όλο το παρασκήνιο για την προμήθεια τέταρτης Belh@rra

Όλο το παρασκήνιο για την προμήθεια τέταρτης Belh@rra

Είχε συμφωνηθεί από την κυβέρνηση η αγορά και τέταρτης φρεγάτας, με τον Μητσοτάκη να εμφανίζεται υπέρμαχος της απόκτησης καινούργιων όπλων μέσω αναπροσαρμογής των προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των παλαιότερων.

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά. Να ανακοινώνει, δηλαδή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από την Λοριάν της Γαλλίας την προμήθεια και τέταρτης Belh@rra και μία ώρα αργότερα ο Πρωθυπουργός με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια να την επιβεβαιώνει την… είδηση ως εξής: Πρώτον ότι «το πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων εξαρχής είχα προσωπικά εξαγγείλει» και δεύτερον ότι βρέθηκε επιτέλους ο δημοσιονομικός χώρος, χωρίς όμως να ανακοινωθεί ποιος είναι αυτός, ο οποίος, μεταξύ μας τώρα, επί μία διετία αναζητείτο.

Το μόνον που ειπώθηκε στην πρωθυπουργική ανάρτηση είναι ότι η δαπάνη για την αγορά της τέταρτης Belh@rra «δεν θα διαταράσσει τη δημοσιονομική μας συνέπεια». Τι ακριβώς είχε συμβεί; Μαθαίνω λοιπόν από ένα από τα πουλάκια που κατοικοεδρεύουν μονίμως στην οδό Ηρώδου Αττικού ότι είχε συμφωνηθεί από την κυβέρνηση η αγορά και τέταρτης φρεγάτας, με τον Μητσοτάκη να εμφανίζεται υπέρμαχος της απόκτησης καινούργιων όπλων μέσω αναπροσαρμογής των προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των παλαιότερων. Το timing της ανακοίνωσης από την Λοριάν, ήταν αυτό που επέσπευσε την πρωθυπουργική δήλωση.. Έτσι κρίθηκε αναγκαία η πρωθυπουργική παρέμβαση για να μπουν όλα στη θέση τους.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube