ΗΠΑ , Ισραήλ , Τουρκία 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Μπάιντεν μιλά για «ατύχημα» σε σχέση με τον θάνατο Αμερικανοτουρκάλας στη Δυτική Όχθη

Ο Μπάιντεν μιλά για «ατύχημα» σε σχέση με τον θάνατο Αμερικανοτουρκάλας στη Δυτική Όχθη

«Προφανώς ήταν ατύχημα, έγινε εξοστρακισμός στο έδαφος και χτυπήθηκε από ατύχημα»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εκτίμησε χθες Τρίτη πως ο θάνατος νεαρής ακτιβίστριας με αμερικανική και τουρκική υπηκοότητα από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την περασμένη εβδομάδα ήταν «ατύχημα».

«Προφανώς ήταν ατύχημα, έγινε εξοστρακισμός στο έδαφος και χτυπήθηκε από ατύχημα», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, ώρες αφού ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν έκρινε πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις οφείλουν να κάνουν «θεμελιώδεις αλλαγές» μετά τον «αδικαιολόγητο» θάνατο της εικοσιεξάχρονης ακτιβίστριας Αϊσενούρ Εζγκέ Εϊγκί.

Εξάλλου, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν τόνισε στον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ τη «σοβαρή ανησυχία» του όσον αφορά την «ευθύνη» του στρατού του Ισραήλ για τον «απρόκλητο και αδικαιολόγητο» θάνατο της Αϊσενούρ Εζγκέ Εϊγκί, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Ο κ. Όστιν «παρότρυνε τον Υπουργό Γκάλαντ» να προχωρήσει σε «επανεξέταση των κανόνων εμπλοκής» των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων «όταν επιχειρούν στη Δυτική Όχθη», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube