Νέα έκρηξη συντάραξε το πρωί του Σαββάτου τα νότια προάστια της Βηρυτού καθώς το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα της πρωτεύουσας του Λιβάνου την ίδια στιγμή που η τύχη του Χασάν Νασράλα παραμένει αβέβαιη.

Ο κρότος της έκρηξης ακούστηκε σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ καπνός εθεάθη να υψώνεται μετά το πλήγμα που σύμφωνα με μαρτυρίες είχε στόχο την ορεινή πόλη Μπαμντούν, νοτιοανατολικά της Βηρυτού. Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η έκταση της ζημιάς που προκλήθηκε.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι πλήττει στόχους «τρομοκρατών» της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο. Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε το βόρειο Ισραήλ μετά τα πλήγματα στο προπύργιό της στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Άγνωστη η τύχη του Νασράλα

Εχοντας συμπληρωθεί ήδη πάνω από 15 ώρες Ωρες μετά την επίθεση, η Χεζμπολάχ δεν είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την τύχη του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα.

Το ισραηλινό Channel 12 αναφέρει ότι η εκτίμηση στη χώρα είναι ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε στο χτύπημα των ισραηλινών δυνάμεων στο υπόγειο αρχηγείο της οργάνωσης στη Βηρυτό. Ένας δεύτερος μεγάλος ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός, το Channel 13, είναι ελαφρώς πιο επιφυλακτικός, δηλώνοντας: «Συγκρατημένη αισιοδοξία στο Ισραήλ: Το χτύπημα κατά του Νασράλα πέτυχε».

Το Channel 12 μετέδωσε επίσης ότι η Ζεϊνάμπ Νασράλα, κόρη του ηγέτη της Χεζμπολάχ, φέρεται να σκοτώθηκε στην επιδρομή, αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από τη Χεζμπολάχ ή τις λιβανικές αρχές.

Ισραηλινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στους Times of Israel ότι το χτύπημα στη Βηρυτό είχε στόχο τον ηγέτη της Χεζμπολάχ. «Είναι πολύ δύσκολο να τον φανταστείς να βγαίνει ζωντανός από μια τέτοια επίθεση».

Ο Άμος Γιαντλίν, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραηλινού στρατού, είπε ότι η επίθεση στη Βηρυτό δεν θα είχε εγκριθεί αν δεν υπήρχε η βεβαιότητα ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα βρισκόταν στη στοχευμένη περιοχή. Δήλωσε επίσης στις ειδήσεις του Channel 12 ότι οι πηγές του, τις οποίες δεν κατονομάζει, είναι ανένδοτες ότι ο Νασράλα «δεν είναι πλέον μαζί μας»

Ναυτεμπορική