REAL TIME |

Ιράν , Ισραήλ 30 Σεπτεμβρίου 2024

Νασέρ Καναάνι, εκπρόσωπος ιρανικού ΥΠΕΞ: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη καμία «εγκληματική πράξη» του Ισραήλ

Νασέρ Καναάνι, εκπρόσωπος ιρανικού ΥΠΕΞ: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη καμία «εγκληματική πράξη» του Ισραήλ

Το Ιράν δεν θα αφήσει καμία από τις «εγκληματικές πράξεις» του Ισραήλ αναπάντητ

Το Ιράν δεν θα αφήσει καμία από τις «εγκληματικές πράξεις» του Ισραήλ αναπάντητη, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι, αναφερόμενος στη δολοφονία του αρχηγού της Χεζμπολάχ και ενός υποδιοικητή της Ιρανικής Φρουράς στον Λίβανο.

Ο ταξίαρχος Αμπάς Νιλφορουσάν σκοτώθηκε σε ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό την Παρασκευή, κατά την οποία πέθανε και ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Οι εντεινόμενες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και των Χούθι στην Υεμένη έχουν προκαλέσει φόβους ότι οι μάχες στη Μέση Ανατολή μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο

«Στεκόμαστε σθεναρά και θα ενεργήσουμε με τρόπο που είναι λυπηρό [για τον εχθρό]», είπε ο Καναάνι σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο, αλλά δεν τον φοβάται.

Ο Καναάνι είπε ότι το Ιράν παρακολουθεί στενά τα θέματα με τις αρχές του Λιβάνου, αναφερόμενος στα χτυπήματα που σκότωσαν τον Νασράλα και τον Νιλφορουσάν.

Πηγές: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube