«Πρέπει να διαπραγματευθούμε» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, γράφει το γερμανικό περιοδικό  Der Spiegel ,υποστηρίζοντας τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Καζακστάν τονίζει πώς θα στηρίξει μια ειρηνευτική διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ρωσίας. Σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KIIS), ο αριθμός των Γερμανών που υποστηρίζουν τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας έχει αυξηθεί στο 77%.

Αλλά και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στη συνάντησή του με τον βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ στον Λευκό Οίκο ανέβαλαν οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία, εναντίον στόχων στη Ρωσία.

Ο σκεπτικισμός για μια στρατιωτική λύση στη σύγκρουση δικαιολογείται από το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει όχι μόνο όπλα αλλά και στρατιώτες για να ανακαταλάβει τα κατεχόμενα εδάφη. Αφήστε το γεγονός ότι πολλοί Ουκρανοί εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο τη χώρα τους, γιατί δεν δείχνουν καμία διάθεση να πολεμήσουν για την πατρίδα τους.

Τελικά, ο μόνος που επιδιώκει γενίκευση του πολέμου με την πιο άμεση εμπλοκή της Δύσης είναι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι . Ο Ουκρανός πρόεδρος, όλο και πιο μόνος μετά τη μαζική παραίτηση των υπουργών του, θέλει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Ζητά μανιωδώς, αμερικανικούς πυραύλους Atacms και βρετανικούς Storm Shadows για να πλήξει στόχους,  βαθιά στη Ρωσία. Στην πράξη, ο  Ζελένσκι θέλει να φέρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία, πέρα ​​από το σημείο χωρίς επιστροφή, πριν η εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ίσως του ίδιου του Τραμπ, τελειώσει τα πολεμικά παιχνίδια. Πριν αποστασιοποιηθεί η Αμερική στο Ουκρανικό, όπως έκανε πρόσφατα στο Αφγανιστάν.

Αλλά οι πύραυλοι που ζητά ο Ζελένσκι υποστηρίζονται από περίπου 30  δορυφόρους του ΝΑΤΟ για στρατιωτική χρήση με πολύ ασφαλή κωδικοποίηση και πολύ ακριβές σήμα. Η διαχείριση και η καθοδήγηση των πυραύλων θα γινόταν υποχρεωτικά από το ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία θα γινόταν μόνο η βάση εκτόξευσης αυτών των όπλων, που προορίζονται για ρωσικό έδαφος.

Κάτι τέτοιο θα ήταν η τελευταία και πιο επικίνδυνη, ίσως μοιραία, υπέρβαση της «κόκκινης γραμμής» για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει απειλήσει ότι αν η Δύση εγκρίνει τη χρήση τέτοιων όπλων από την Ουκρανία σε ρωσικό έδαφος, θα σήμαινε «πόλεμο» εναντίον Ρωσίας.

Ποιος θέλει όμως έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, εκτός ίσως του Ζελένσκι;

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική