REAL TIME |

Ουκρανία , Ρωσία 18 Σεπτεμβρίου 2024

Λίβανος: 12 οι νεκροί – ανάμεσα τους και 2 παιδιά – από τις εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ

Λίβανος: 12 οι νεκροί – ανάμεσα τους και 2 παιδιά – από τις εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ

REUTERS/Mohamed Azakir/File Photo

Εκδίκηση ορκίζεται η Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο παιδιά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες στις 15:30 ώρα Λιβάνου, με χιλιάδες βομβητές να εκρήγνυνται ταυτόχρονα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι βομβητές είχαν το σήμα της ταϊβανέζικης Gold Apollo και ήταν μία σχετικά νέα παρτίδα. Η εταιρεία δέχθηκε έφοδο από την αστυνομία στα γραφεία της στην Ταϊπέι, σήμερα το πρωί.

Ωστόσο αρνείται κάθε εμπλοκή και δείχνει προς… Ουγγαρία. Εκτιμά ότι τους βομβητές κατασκεύασε ουγγρική εταιρεία, που έχει λάβει άδεια να χρησιμοποιεί το brand της και έχει έδρα στη Βουδαπέστη.

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι την επίθεση οργάνωσε η Μοσάντ. Πρόκειται για μία απολύτως ταπεινωτική εξέλιξη για την λιβανέζικη τρομοκρατική οργάνωση, η οποία τώρα ορκίζεται εκδίκηση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube