Video , Εθνική Άμυνα 22 Σεπτεμβρίου 2024

Κίνδυνος συρρίκνωσης της δύναμης του Πολεμικού Ναυτικού

Κίνδυνος συρρίκνωσης της δύναμης του Πολεμικού Ναυτικού

Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Η άλλη όψη του νομίσματος. Με την αγορά 4ης Belharra πρέπει να δούμε τι πρέπει να γίνει στα υπόλοιπα προγράμματα που εκκρεμούν στο Πολεμικό Ναυτικό. Οι Κορβέτες δεν προχωρούν και υπάρχει το θέμα της αναβάθμισης των ΜΕΚΟ. Χωρίς αυτά τα πλοία, η δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού θα συρρικνωθεί απότομα στο τέλος τη δεκαετίας. Θα πρέπει να υπάρξει πρόβλημα.

Το ρεπορτάζ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει το Πολεμικό Ναυτικό με μια ακόμη φρεγάτα, την τέταρτη κατά σειρά, ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της καθέλκυσης της δεύτερης φρεγάτας στη Γαλλία. Αναγκαία η ενίσχυσή του, ώστε να πρωταγωνιστήσει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή στο πιο κρίσιμο και ασταθές διεθνές περιβάλλον, τόνισε στο STAR και την εκπομπή «Ήρθε η Ώρα» ο εκδότης του περιοδικού ΠΤΗΣΗ Φαίδων Καραϊωσηφίδης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube