Tα ελαττώματα του Τραμπ είναι γνωστά. «Στην 248χρονη ιστορία του έθνους μας, δεν υπήρξε ποτέ άτομο που να αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία μας από τον Ντόναλντ Τραμπ», ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος επί Τζορτζ Μπους ΙΙ, Ντικ Τσένεϊ, δηλώνοντας, πριν από την τηλεμαχία, ότι θα δώσει την ψήφο του στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

Θεωρείται ένα από τα νομικά αξιώματα: ένοχος ένοχον ου ποιεί. Φαίνεται πως το «γεράκι» αδιαφορεί. Ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αυτός που ουσιαστικά ξεκίνησε τον πόλεμο στο Ιράκ, έναν πόλεμο που θέρισε 460.000 ζωές, αλλά έκανε και τη Halliburton -στην οποία ήταν επικεφαλής έως το 2000- πλουσιότερη κατά κάμποσα δισ. δολ., αναγνωρίζει άλλον ως πιο επικίνδυνο.

Τα ξέραμε, αλλά είναι εντυπωσιακό πόσο εύκολα οι φιλόδοξοι και πεινασμένοι για εξουσία παίζουν με την κοινή γνώμη. Ακόμη; Γράφονται οι αθλιότητες στο χιόνι;

Τα ελαττώματα του Τραμπ είναι γνωστά. Ένα από τα πιο διάσημα σχόλιά του έγινε το 2016: «Θα μπορούσα να σταθώ στη μέση της Πέμπτης Λεωφόρου και να πυροβολήσω κάποιον, και δεν θα έχανα κανέναν ψηφοφόρο».

Για πιο ανώδυνες δηλώσεις πιο συμβατικοί πολιτικοί εκτοπίστηκαν από την πολιτική. Με κατηγορίες για 90+1 ποινικά αδικήματα ο ίδιος διεκδικεί επανεκλογή.

Στην τηλεμαχία πυροβόλησε τα γεγονότα -«έχουμε πληθωρισμό, πιθανώς ο χειρότερος στην ιστορία του έθνους μας»- και τη λογική -«άμβλωση μετά τη γέννηση»- αλλά οι ψηφοφόροι του, είμαι σίγουρη ότι έμειναν πιστοί.

Κέρδισε αναποφάσιστους; Εξεταζόμενη στο τηλεοπτικό πλατό ήταν η άπειρη και άγνωστη Χάρις, που πλέον με μεγαλύτερες πιθανότητες για τον Λευκό Τα ελαττώματα του Τραμπ είναι γνωστάΟίκο σαλπάρει. Το πιστοποιούν οι στοιχηματζήδες και οι μετά την παράσταση σφυγμομετρήσεις.

Το αν θα συμφωνήσει ο μέσος ψηφοφόρος, και δη σε Πολιτείες-κλειδιά, είναι άλλο θέμα. Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τα ντιμπέιτ το 2016 κι έχασε στην κάλπη με 2.000.000 παραπάνω ψήφους από τον Τραμπ.
Μην πυροβολείτε το σύστημα εκλογής. Αφήστε έξω και την οπλοκατοχή. Άλλωστε, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος και η ίδια οπλοφορεί.

Ναυτεμπορική