ΗΠΑ 11 Σεπτεμβρίου 2024

Καναδάς: Συνελήφθη Πακιστανός που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση σε εβραϊκό κέντρο της Νέας Υόρκης

Καναδάς: Συνελήφθη Πακιστανός που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση σε εβραϊκό κέντρο της Νέας Υόρκης

Ο 20χρονος Μοχάμεντ Σαχζέμπ Χαν συνελήφθη στον Καναδά την περασμένη Τετάρτη

Ένας Πακιστανός που κατηγορείται ότι σχεδίαζε να επιτεθεί σε εβραϊκό κέντρο της Νέας Υόρκης προς υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους ήταν στον Καναδά με φοιτητική βίζα, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας.

Ο 20χρονος Μοχάμεντ Σαχζέμπ Χαν συνελήφθη στον Καναδά την περασμένη Τετάρτη, καθώς φέρεται να προσπάθησε να εισέλθει στις Η.Π.Α και κατηγορήθηκε για απόπειρα παροχής υλικής υποστήριξης και πόρων σε χαρακτηρισμένη ξένη τρομοκρατική οργάνωση, δηλαδή το Ισλαμικό Κράτος ή ISIS.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί τον Χαν ότι σχεδίαζε μαζική δολοφονία σε εβραϊκό κέντρο στο Μπρούκλιν γύρω στις 7 Οκτωβρίου 2024, περίπου ένα χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο Χαν ήρθε στον Καναδά με φοιτητική βίζα τον Ιούνιο του 2023, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο Καναδός υπουργός Μετανάστευσης Μαρκ Μίλερ, ενώ η βίζα είχε εκδοθεί τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Χαν άρχισε να δημοσιεύει την υποστήριξή του προς το ISIS σε μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων τον Νοέμβριο του 2023, ενώ φέρεται να κοινοποίησε τα σχέδια επίθεσής του σε μυστικούς πράκτορες.

Ο Μίλερ δήλωσε ότι δεν έχει κανένα περαιτέρω σχόλιο για την υπόθεση του Χαν επειδή εκκρεμούν ποινικές κατηγορίες.

Ο Καναδάς ενέκρινε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023 περισσότερες βίζες για φοιτητές από ό,τι σε οποιονδήποτε άλλο μήνα από τον Ιανουάριο τουλάχιστον του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης. Έκτοτε οι εγκρίσεις έχουν μειωθεί.

Πηγή: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube