Video , Λαθρομετανάστευση , Τουρκία 12 Σεπτεμβρίου 2024

Καιρίδης κατακεραυνώνει Ακάρ για το μεταναστευτικό!

Καιρίδης κατακεραυνώνει Ακάρ για το μεταναστευτικό!

Απάντηση στον Χουλουσί Ακάρ, τ. Υπ. Άμυνας της Τουρκίας, στη Διακοινοβουλευτική Σύνοδο της ΕΕ για την Ασφάλεια και την Άμυνα, στη Βουδαπέστη.

Το ρεπορτάζ

Απάντηση στα όσα ανακριβή δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος πρώην υπουργός, Χουλουσί Ακάρ, αναφορικά με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας στο μεταναστευτικό έδωσε από τη Βουδαπέστη ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της διακοινοβουλευτικής συνόδου της ΕΕ για την ασφάλεια και την άμυνα, στην οποία συμμετέχει και η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα, ο κ. Ακάρ διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι η Τουρκία εφαρμόζει στο ακέραιο τη συμφωνία του 2016 με την ΕΕ στο μεταναστευτικό.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Ακάρ ήταν απολύτως ανακριβής. Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Δ. Καιρίδης κατάγγειλε την Τουρκία ότι δεν εφαρμόζει τη συμφωνία, αφού τα τελευταία 5 χρόνια δεν έχει γίνει καμία επιστροφή αιτούντος άσυλο από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία, όπως προβλέπει η συμφωνία.

Παράλληλα, αφού ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα υποστήριξε τη διευκόλυνση των ταξιδιών των Τούρκων στην ΕΕ έμπρακτα, με το πρόγραμμα βίζας-εξπρές που εισήγαγε πριν μερικούς μήνες, χάρη στις διαπραγματεύσεις του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπενθύμισε την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού που επιχείρησε η Τουρκία το 2020, με τον κ. Ακάρ, ως υπουργό Άμυνας, να συμμετέχει ενεργά στην τουρκική επιχείρηση στον Έβρο, η οποία απέτυχε χάρη στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του Δ. Καιρίδη, η τουρκική αντιπροσωπεία δεν σταμάτησε να μουρμουρίζει και να δυσφορεί. Όμως, το χειροκρότημα των Ευρωπαίων βουλευτών στο τέλος της ομιλίας του, απέδειξε την πειστικότητα των επιχειρημάτων του πρώην υπουργού Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube