Video , Οικονομία & Αγορές 26 Σεπτεμβρίου 2024

Καμπανάκι για την οικονομία! Το μεγαλύτερο παγκόσμιο χρέος όλων των εποχών

Καμπανάκι για την οικονομία! Το μεγαλύτερο παγκόσμιο χρέος όλων των εποχών

Λευτέρης Θαλασσινός: Ξυπνά ο ξανά ο εφιάλτης! Έρχεται νέο κραχ; Παρέμβαση του καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στον Star Fm και την Όλγα Λαθύρη

Η ετήσια έκθεση του πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, χτυπά καμπανάκι για την Ευρωπαϊκή οικονομία και φέρνει στην επιφάνεια το παγκόσμιο χρέος που είναι το μεγαλύτερο όλων των εποχών. Ο καθηγητής Οικονομικών του Παν/μίου Πειραιώς Λευτέρης Θαλασσινός μέσα από το star fm και την εκπομπή «Ήρθε η Ώρα», τονίζει ότι, η Ευρωπαϊκή οικονομία, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής, είναι πίσω, στην παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις, ενώ τα κόκκινα δάνεια στη χώρα μας, είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Σύμφωνα με τον κ.Θαλασσινό εάν οι τράπεζες πουλούσαν στους ίδιους τους δανειολήπτες το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων και όχι στα funds, δεν θα υπήρχε σε τέτοιο βαθμό διογκωμένο, το ιδιωτικό χρέος. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών άμεσων και έμμεσων, του φόρου εισοδήματος, αλλά και η περαιτέρω αύξηση μισθών και συντάξεων, καθώς έτσι, θα μπορούσε να χτυπηθεί και η ακρίβεια που βασανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube