Ισραήλ 4 Σεπτεμβρίου 2024

Ισραηλινό Φόρουμ για ομήρους: Η Χαμάς ασκεί «ψυχολογική τρομοκρατία»

Ισραηλινό Φόρουμ για ομήρους: Η Χαμάς ασκεί «ψυχολογική τρομοκρατία»

Παιχνίδια με τους ομήρους

Το Φόρουμ των οικογενειών ομήρων κατήγγειλε το περιεχόμενο ενός βίντεο της Χαμάς που δείχνει μια όμηρο στη Γάζα όταν ήταν ακόμη ζωντανή, μετά την ανάκτηση της σορού της στο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς το «ψυχολογική τρομοκρατία».

Αυτό «το σοκαριστικό βίντεο» που μεταδόθηκε τη Δευτέρα από τη Χαμάς εμπίπτει στην «ψυχολογική τρομοκρατία», δήλωσε σε δελτίο Τύπου το βράδυ της Δευτέρας η ένωση που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των οικογενειών των ομήρων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου, ημέρα της επίθεσης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο ισραηλινό έδαφος.

Η οικογένεια της νεαρής Έντεν Γερουσαλμί έκανε γνωστό, μέσω αυτού του δελτίου Τύπου, ότι επιτρέπει τη μετάδοση ενός αποσπάσματος του βίντεο, διάρκειας 10 δευτερολέπτων, στο οποίο η Έντεν απευθύνεται στους οικείους της.

Δύο βίντεο δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ισλαμιστικό κίνημα, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και δείχνουν έξι Ισραηλινούς ομήρους των οποίων οι σοροί επέστρεψαν στο Ισραήλ στη συνέχεια.

Τα βίντεο αυτά μεταδόθηκαν ελάχιστα από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί εκφράζουν την οργή και τη θλίψη τους απέναντι σε αυτές τις εικόνες που συχνά παρουσιάζονται ως «προπαγάνδα».

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, 251 άνθρωποι απήχθησαν και οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάμεσά τους 97 συνεχίζουν να κρατούνται, εκ των οποίων 33 είναι νεκροί σύμφωνα με τον στρατό.

Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube