Ισραήλ , Λίβανος 25 Σεπτεμβρίου 2024

Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε βαλιστικό πύραυλο κατά της επίλεκτης μονάδας πληροφοριών 8200 στο Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε βαλιστικό πύραυλο κατά της επίλεκτης μονάδας πληροφοριών 8200 στο Τελ Αβίβ

Τελ Αβίβ: Ήχησαν οι σειρηνές για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο – Στόχος το γενικό αρχηγείο της Μοσάντ

Το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο εναντίον του γενικού αρχηγείου της Μοσάντ, της υπηρεσίας εξωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, κοντά στο Τελ Αβίβ.

“Η Ισλαμική Αντίσταση εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο Qader 1 στις 06:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης (…) με στόχο το γενικό αρχηγείο της Μοσάντ σε προάστιο του Τελ Αβίβ”, ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ.

Σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν σήμερα στο Τελ Αβίβ την ώρα που το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ αναχαίτιζε έναν πύραυλο εδάφους- εδάφους, ο οποίος εντοπίστηκε να εισέρχεται στον ισραηλινό εναέριο χώρο προερχόμενος από τον Λίβανο, επεσήμανε από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός.

Προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν και σε άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ, μεταξύ των οποίων η πόλη Νετάνια.

Στις 06:30 το πρωί ήχησαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ προκαλώντας τρόμο και αναστάτωση στους πολίτες της πόλης.

Οι σειρήνες ήχησαν στην πόλη για πρώτη φορά από τις 29 Ιανουαρίου 2024. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές η Χεζμπολάχ έβαλε στόχο την στρατιωτική βάση 8200 στην Γκλιλότ κοντά στο Τελ Αβίβ. Όπως μπορείτε να δείτε και σε βίντεο οι άνθρωποι τρέχουν για να πάνε σε καταφύγιο.

Πάντως ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) αναφέρει πως ότι δεν υπάρχει αλλαγή στις οδηγίες για το κεντρικό Ισραήλ και έτσι τα σχολεία θα ανοίξουν ως συνήθως.

Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου λέει ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες για τους κατοίκους του κεντρικού Ισραήλ, αφού οι IDF αναχαίτισαν έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο στο Τελ Αβίβ. Ο στρατός αναφέρει επίσης ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν να λειτουργήσουν ως συνήθως.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκλήθηκε να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα Τετάρτη στις 18:00 (ώρα Νέας Υόρκης· στη 01:00 αύριο Πέμπτη ώρα Ελλάδας), για να συζητήσει την κλιμάκωση της κρίσης, κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube