REAL TIME |

ΗΠΑ , Ινδία , Τεχνολογία 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΠΑ και Ινδία ξεκινούν συνεργασία για ανάπτυξη ημιαγωγών

ΗΠΑ και Ινδία ξεκινούν συνεργασία για ανάπτυξη ημιαγωγών

Αυτή η συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας υπογραμμίζει τη δυνατότητα επέκτασης της βιομηχανίας ημιαγωγών της Ινδίας προς όφελος και των δύο εθνών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συνεργαστεί με την India Semiconductor Mission, του Υπουργείου Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής και την Κυβέρνηση της Ινδίας για να διερευνήσει ευκαιρίες ανάπτυξης και διαφοροποίησης του παγκόσμιου οικοσυστήματος ημιαγωγών στο πλαίσιο του Ταμείου Διεθνούς Τεχνολογικής Ασφάλειας και Καινοτομίας (ITSI), που δημιουργήθηκε από το νόμο CHIPS του 2022 (CHIPS Act). Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας πιο ανθεκτικής, ασφαλούς και βιώσιμης παγκόσμιας αλυσίδας αξίας ημιαγωγών.

Η αρχική φάση περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση του υπάρχοντος οικοσυστήματος ημιαγωγών και του ρυθμιστικού πλαισίου της Ινδίας, καθώς και των αναγκών σε εργατικό δυναμικό και υποδομή. Οπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι ΗΠΑ αναμένουν ότι βασικοί εξ Ινδίας ενδιαφερόμενοι, όπως κρατικές κυβερνήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και ιδιωτικές εταιρείες, θα συμμετάσχουν σε αυτήν την ανάλυση που θα διευθύνει η India Semiconductor Mission. Οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από την αξιολόγηση θα χρησιμεύσουν ως βάση για πιθανές μελλοντικές κοινές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και ανάπτυξη αυτού του κρίσιμου τομέα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία είναι βασικοί εταίροι για να διασφαλίσουν ότι η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών συμβαδίζει με τον παγκόσμιο ψηφιακό μετασχηματισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κατασκευή βασικών προϊόντων που κυμαίνονται από οχήματα έως ιατρικές συσκευές βασίζεται στη δύναμη και την ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού ημιαγωγών. Αυτή η συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας υπογραμμίζει τη δυνατότητα επέκτασης της βιομηχανίας ημιαγωγών της Ινδίας προς όφελος και των δύο εθνών.

Τον Αύγουστο του 2022, ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο CHIPS, έναν νόμο των ΗΠΑ που οικειοποιήθηκε νέα χρηματοδότηση για την ενίσχυση της εγχώριας κατασκευής και έρευνας ημιαγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο νόμος CHIPS δημιούργησε επίσης το Ταμείο ITSI, το οποίο παρέχει στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ 500 εκατομμύρια δολάρια (100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για πέντε χρόνια, ξεκινώντας από το οικονομικό έτος 2023), για την προώθηση της ανάπτυξης και υιοθέτησης ασφαλών και αξιόπιστων τεχνολογιών τηλεπικοινωνιών, ασφαλών ημιαγωγών εφοδιαστικές αλυσίδες και άλλα προγράμματα και πρωτοβουλίες με τους συμμάχους και τους εταίρους μας.

Περισσότερες πληροφορίες για το ITSI Fund: Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ Διεθνές Ταμείο Τεχνολογικής Ασφάλειας και Καινοτομίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube