Ιωάννης Βαληνάκης: Επικίνδυνη εξέλιξη για Ελλάδα!

Ιωάννης Βαληνάκης: Επικίνδυνη εξέλιξη για Ελλάδα!

Ιωάννης Βαληνάκης: Έξαρση ανησυχητική. Η Ουκρανία δεν είναι μακρυά. Η Μέση Ανατολή επίσης. Υπάρχει ένταση και σε άλλες περιοχές, οι οποίες δεν απασχολούν την επικαιρότητα. Όλα αυτά είναι ανησυχητικές εξελίξεις, γιατί αυτό που θεωρούσαμε μετά τον Β’ΠΠ περί σταθερότητας των συνόρων, δεν υπάρχει πλέον, γιατί όλα αυτά αναθεωρούνται από αναθεωρητικά κράτη που θέλουν αλλαγές.

Αυτό είναι επικίνδυνη εξέλιξη για Ελλάδα που έχει δίπλα της την Τουρκία που είναι κατεξοχήν αναθεωρητική, η οποία ντυμένη με ζουρλομανδύα θέλει περισσότερα. Πρέπει να μας προβληματίζουν. Χρειάζεται νέα προσέγγιση των πραγμάτων.

Σε κρίσιμη καμπή είναι τα Ελληνοτουρκικά σύμφωνα με τον πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών και μακροβιότερο διπλωμάτη στο Υπουργείο Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη. Αναφερόμενος στη συνάντηση στη Νέα Υόρκη Μητσοτάκη-Ερντογάν, τονίζει μέσα από τον star fm και την εκπομπή “Ήρθε Η Ώρα” με την Όλγα Λαθύρη, ότι η ελληνική πλευρά θα έχει την ευκαιρία να διαμαρτυρηθεί για τις προκλήσεις τους τελευταίους μήνες, μετά την υπογραφή της διακήρυξης των Αθηνών, εάν όμως δεν το κάνει και μάλιστα με πυγμή, εκτιμά ότι η ήπια στάση μας, θα μας βάλει σε μελλοντικές περιπέτειες με την Τουρκία, η οποία απειλεί πλέον ευθέως ελληνικό έδαφος και θέλει να αλλάξει τα σύνορά μας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube