REAL TIME |

Ενεργειακά , Κύπρος , Τουρκία 7 Σεπτεμβρίου 2024

Η Τουρκία μπαίνει σφήνα σε όλες τις εξελίξεις!

Η Τουρκία μπαίνει σφήνα σε όλες τις εξελίξεις!

Μιχάλης Ψύλος: Νέο θρίλερ στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου! Η Τουρκία έχει μπει σφήνα σε όλες τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Με το γνωστό επεισόδιο στην Κάσο υποχρέωσε την αποχώρηση του ιταλικού σκάφους που πόντιζε το καλώδιο και τώρα υποχρέωσε να διακοπή η ηλεκτρική διασσύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

Στον «αέρα» βρίσκεται η επικύρωση της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, μέσω Κρήτης, καθώς η κυπριακή κυβέρνηση φαίνεται να διστάζει να την επικυρώσει, καθώς δημιουργούνται ερωτήματα ως προς την ωφελιμότητά του έργου για τους καταναλωτές ρεύματος.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μεν ανάμεσα στην κυπριακή κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ελληνική κυβέρνηση και τον ΑΔΜΗΕ, ως φορέα υλοποίησης, αλλά όπως φάνηκε από τις δηλώσεις, του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, η Λευκωσία θέλει μάλλον να επαναξιολογήσει το έργο με τη βοήθεια κάποιου ξένου οίκου μελέτης, σε ό,τι αφορά τη σχέση κόστους-οφέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΨΥΛΟΥ ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου και ο ρόλος της Τουρκίας

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube