REAL TIME |

Κίνα , Ταϊβάν 13 Σεπτεμβρίου 2024

Η Ταϊβάν εντόπισε κινεζική στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στην επικράτειά της

Η Ταϊβάν εντόπισε κινεζική στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στην επικράτειά της

 Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν (MND) ανακοίνωσε ότι 21 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και εννέα πλοία του πολεμικού ναυτικού εντοπίστηκαν κοντά στην Ταϊβάν από τις 6 το πρωί (τοπική ώρα) την Τρίτη έως τις 6 το πρωί (τοπική ώρα). ) την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Σύμφωνα με το ΥΕΘΑ της Ταϊβάν, 13 από τα αεροσκάφη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) διέσχισαν τη μέση γραμμή του στενού της Ταϊβάν και εισήλθαν στη βόρεια, νοτιοδυτική και ανατολική ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν (ADIZ).

Σε απάντηση στις κινεζικές εισβολές, η Ταϊβάν έστειλε αεροσκάφη και πλοία του ναυτικού και ανέπτυξε πυραυλικά συστήματα με βάση τις ακτές για την παρακολούθηση της δραστηριότητας του PLA.

Η Ταϊβάν θεωρεί το περιστατικό άλλη μια πρόκληση της Κίνας τους τελευταίους μήνες. Η Κίνα έχει εντείνει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες γύρω από την Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών αεροπορικών και ναυτικών εισβολών στο ADIZ της Ταϊβάν και στρατιωτικών ασκήσεων κοντά στο νησί.

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν (MND) δήλωσε ότι 17 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη, επτά πολεμικά πλοία και ένα επίσημο πλοίο εντοπίστηκαν κοντά στην Ταϊβάν από τις 6 το πρωί (τοπική ώρα) τη Δευτέρα έως τις 6 το πρωί (τοπική ώρα) της Τρίτης.

Σύμφωνα με το ΥΕΘΑ της Ταϊβάν, 12 από τα αεροσκάφη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) διέσχισαν τη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν και εισήλθαν στη βόρεια, νοτιοδυτική και ανατολική ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν (ADIZ).

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube