Η φωνή της Αρμενίας: Το Ιράν απειλεί με πόλεμο

Η φωνή της Αρμενίας: Το Ιράν απειλεί με πόλεμο

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάνα Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας
Ενημέρωση στις 9 Σεπτεμβρίου 2024

Το ρεπορτάζ

Ο Εμπραχίμ Αζίζι, πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του ιρανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι ο «Διάδρομος του Ζανγκεζούρ» είναι ένας ψεύτικος διάδρομος και στην πραγματικότητα υπάρχουν κάποια σχέδια υπό το όνομα αυτού του διαδρόμου για τη μείωση των στρατιωτικών και πολιτικών δυνάμεων του Ιράν στην περιοχή. Σχολιάζοντας την τελευταία θέση της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ για το διάδρομο του Ζανγκεζούρ, ο Εμπραχίμ Αζίζι δήλωσε:

«Είναι προφανές ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις που σχετίζονται με τον διάδρομο του Ζανγκεζούρ δεν είναι προς το συμφέρον των χωρών της περιοχής και το Ιράν είναι επίσης κατηγορηματικά αντίθετο. Το Ιράν προειδοποιεί όσους τρέφουν τέτοιες ψευδαισθήσεις ότι οι συνέπειες τέτοιων αποφάσεων θα είναι σοβαρές και δαπανηρές γι’ αυτούς. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, με γνώμονα την κοινή λογική, δεν επιδιώκει ποτέ να δημιουργήσει ένταση στην περιοχή», δήλωσε ο Αζίζι, προσθέτοντας ότι από την άλλη πλευρά, η χώρα θα αμυνθεί εάν απειληθεί η εδαφική της ακεραιότητα.

Ο Εμπραχίμ Αζίζι σημείωσε ότι το Ιράν παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου, τονίζοντας ότι το Ιράν έχει επανειλημμένα πει στις χώρες της περιοχής με διάφορες μορφές ότι ο διάδρομος αυτός είναι κόκκινη γραμμή για το Ιράν και οποιαδήποτε αλλαγή και ενέργεια σε αυτόν θα αξιολογηθεί σοβαρά και το Ιράν θα λάβει έντονη απάντηση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube