REAL TIME |

Η Ελλάδα προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την απειλή των τουρκικών drones

Η Ελλάδα προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την απειλή των τουρκικών drones

Σάββας Καλεντερίδης: Όταν γνωρίζεις την ιστορία και αντιλαμβάνεσαι τις γεωπολιτικές εξελίξεις, νιώθεις, ότι βρίσκεσαι πάνω στον τροχό της ιστορίας. Οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν αλλάζουν τις επιδιώξεις τους. Οι Τούρκοι φοβούνται, ότι οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν την Κύπρο αβύθιστο αεροπλανοφόρο, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση στα συμφέροντα της Άγκυρας. Οι Αμερικανοί φαίνεται πως θέλουν να διορθώσουν το λάθος που έκαναν το 1974. Τότε η Τουρκία ήταν απόλυτα ευθυγραμμισμένη με το ΝΑΤΟ. Τώρα ο Ερντογάν θέλει να καταστήσει την Τουρκία περιφερειακή δύναμη. Οι προσανατολισμοί της προς BRICS και Οργανισμός Συνεργασίας της Σανγκάης ενοχλεί τις ΗΠΑ. Ως αντίβαρο έρχονται οι συμφωνίες της Κύπρου, με τελευταία την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, οι οποίοι ήραν το εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Ελλάδα πρέπει να έχει ικανή ανατροπή, για να μην ορέγεται η Τουρκία ανατροπή της εθνικής μας κυριαρχίας, την οποία πρέπει να υπερασπιζόμαστε. Η Ελλάδα ξύπνησε, όταν ήρθε αντιμέτωπη με δύο ζητήματα. Η πρώτη ήταν η έφοδος της Τουρκίας με ορδές μεταναστών στον Έβρο το 2020. Είχαν σχέδια να ανατρέψουν την ελληνική κυβέρνηση. Είχαν 800.000 άτομα να εισβάλλουν στην Ελλάδα. Αυτό είναι σχέδιο! Να αφυπνιστούμε κάποια στιγμή. Η Ελλάδα έκανε τότε για πρώτη φορά αποτροπή. Και τότε είδαμε όλη την Ευρώπη να τάσσεται στο μέρος της Ελλάδας. Η δεύτερη απειλή αφορά την κρίση με το Ορούτς Ρέις, το οποίο αλώνιζε στο Αιγαίο την ίδια χρονιά με συνοδεία δεκάδων πολεμικών πλοίων.

Τα βήματα που έχουν γίνει για τους εξοπλισμούς δεν είναι αρκετά. Η Ελλάδα πρέπει να εξοπλιστεί για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και την ευημερία μας. Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς εθνική ασφάλεια. Γι’αυτόν τον λόγο η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει την Αμυντική Βιομηχανία. Είναι και ένας μοχλός αυτός. Πληρώνουμε λύτρα για να εξοπλιζόμαστε απέξω και ελέγχουν και τα λογισμικά.

Η αποκάλυψη είναι, ότι ελληνικά μυαλά δουλεύουν για τη δημιουργία ενός antidrone θόλου. Η Ελλάδα προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει αυτήν την απειλή. Η Ελλάδα αποκτά ένα οπλικό σύστημα αναίμακτο για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube